Josefin Nilsson

Tillbaka till Australien?
 
 
 
För ett år sen landade jag och Thea i Sydney, Australien, efter en timmar av panikattacker på flygplatsen i Bali för min del. Extremt flygrädda jag skulle sitta 10 rader ifrån Thea och paniken var ett faktum, lagom tills när planet skulle lyfta va jag så trött så att jag sov mig igenom de där 6 timmarna... Vi landade strax efter 06 på morgonen och när alla andra på vårt hostel gick upp gick vi och la oss med jet-lag som bara den. Lagom till lunch hittade vi ut på gatorna och började upptäcka Sydney (bilderna är från vår första promenad i stan).
 

 
 
Klipp till idag när vädret är grått, regnet hänger i luften och jag har traskat tillbaka till sängen igen efter frukosten, ledig! Bara tanken på att jag befann mig på andra sidan jordklotet för ett år sen känns ganska overklig, dels för att jag aldrig hade kunnat föreställa mig att jag skulle göra en så stor och lång resa, och dels för att tiden därefter har gått så fort så jag upplever det som mycket mer än ett år sen. Någon gång i framtiden vill jag tillbaka till Australien,  det finns så mycket mer att se där, och platser som jag hade velat stanna så mycket längre på. Dessutom är mitt mål att åka till Nya Zeeland och då hade det varit så lätt att ta en trip till Australien igen också när det ändå är så nära.
 
Men tillbaka till denna gråa onsdagen. Jag ska trimma Emil lite under eftermiddagen/kvällen och innan dess ska jag nog försöka utnyttja min lediga dag till att göra något kul, vad har jag dock inte bestämt ännu. En sak är i alla fall säker, lite tråkigt väder ska inte få hindra mig! Vad har ni för planer för dagen? Ha en riktigt bra onsdag, kram!