Josefin Nilsson

Hästig start på veckan
Måndag kväll, solen har gått ner eller åtminstone blivit utbytt mot mörka moln. Det blåser mer och mer och hösten är här lite mer på riktigt nu än vad den har varit innan. Jag har tillbringat hela dagen i stallet, först på jobbet och sen direkt vidare till Emil. Det är dock inget jag klagar på, bättre start på veckan får man nog leta efter.
 
Överlag har alla hästarna varit lite piggare idag än vad de vanligtvis är, vädret har väl sin påverkan i det hela. På jobbet körde vi konditionsträning med 2 av "mina" 3 hästar. Den första som vanligtvis ska både backa, snurra och stegra hade idag full fart framåt och uppförde sig över alla förväntningar. Lite stark blev den och låg på en del i handen men det blev bättre efterhand. Nummer två, 3-åringen, har aldrig varit på galoppbanan innan och var därför väldigt spänd, vissa bitar gav den en bra känsla, speciellt med tanke på att den är så ung och grön, men till stora delar var det vingligt och lite tittig. Sist ut på jobbet var hingsten, och han var väl som han är. Skulle stanna och stegra direkt när vi började rida iväg men när vi sen kom ifrån stallet så var han ändå helt okej, inte så kvick för skänkeln men annars mjuk, avspänd och relativt lydig.
 
I brist på hästiga-höstbilder så får Pelle stå för bilden, ett pass för snart ett år sen.
 
Emil klippte vi igår och han var idag ganska spänd. Hade tänkt skritta upp till ridhuset men eftersom han var så pass spänd så gick vi dit istället. Tog et lugnt och böjde igenom honom ordentligt i skritten så att han slappnade av innan vi sen började trava. Likadant där böjde igenom honom ordentligt och rätade upp och rakriktade sen efterhand som han slappnade av. Det tog lite tid men vi avslutade med en bra känsla och valde att spara på galopparbetet till en annan dag. Idag var det viktigaste bara att han skulle slappna av.
 
Klockan är nu 18:15 och jag har väl varit hemma i lite mer än 30 minuter. Kvällen i övrigt lär bli lugn och det kan nog behövas. Imorgon jobbar jag sista dagen på den här 7-dagars-perioden och jag skulle inte direkt bli överraskad om vi ska ge oss ut i stormen imorgon med hästarna på jobbet. Då behövs det massor med energi kan jag lova.
 
Hoppas att ni har haft en riktigt bra start på veckan. Vi ses imorgon, kram!
Ida - foto & häst

Så härlig bild!! :)

Svar: Åh tack!:)
Josefin Nilsson

Katarina

Håller med, underbar bild! Skulle också vilja ut och galoppträna lite, men hade nog också behövt en galoppbana för säkerhetsskull liksom :p

Svar: Tack så mycket! Kan verkligen förstå det, både kul och bra träning samtidigt ju. Galoppbanan är verkligen kanon, längtar tills min nuvarande häst är så pass trygg så att jag kan rida dit själv och galoppträna honom också, min ponny fick jag nöja mig med bra grusvägar och fält när det skulle konditionstränas ;)
Josefin Nilsson

My Nordqvist

Roligt med kondisträning, älskar :D Så fin bild!!

Svar: Verkligen superkul! Dock så himla längesen jag gjorde det sist nu ;)
Tack så mycket!
Josefin Nilsson

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress