Josefin Nilsson

Tre ovisade...
 
 
 ...från varmare tider.
 
Såg att de här tre bilderna har legat i utkastet nu ett bra tag och bara väntat, så då kan jag ju lika bra passa på att dela med mig av dom. Alla tre är från slutet av ett pass då jag joggade av Emil med fokus på att länga formen så att han får stretcha hela överlinjen. Det är verkligen något som jag har blivit jätte noggran med de senaste åren i samband med att det har växt fram en liten dressyr-ryttare i mig. Det finns såklart jättemånga fördelar med att länga formen/ stretcha sin häst, här nedan ser ni 3 av mina favorit-fördelar:
 
1. Hästen tycker att det är skönt att få sträcka ut, slappna av och stretcha kroppen efter intensiv träning i en högre form med mer tryck och samling.
 
2. Det blir väldigt tydligt hur väl du faktiskt har hästen "inom ramen". Är den ärligt framför skänkeln och jobbar genom kroppen från bakbenen, över ryggen och fram till kontakten i din hand (går i form/ på tygeln) så kommer den också att sänka sig framåt neråt när du ger mer tygel utan att springa iväg framåt.
 
3. Att variera formen är viktigt för att bygga en hållbar häst. Olika muskelgrupper aktiveras olika mycket i den höga/ låga formen så för att ha en så frisk och sund häst som möjligt i det långa loppet behöver hästarna, precis som vi, variera sin träning.
enna

Kul inlägg att läsa :)

Svar: Åh tack! :)
Josefin Nilsson

Matilda Berlin

Så intressant att läsa!! Kram söta du <3

Svar: Kul att du gilla det! Kram <3
Josefin Nilsson

Julia Svensson

Åh så fina!!

Svar: Tack så mycket!
Josefin Nilsson

Alice

Superfina bilder! Jag är f.d ryttare på ganska hög dressyrnivå och håller med om att det finns fördelar med en längre form! ^^

Svar: Tack! Ja visst finns det :)
Josefin Nilsson

Yasmine

Superfina bilder! :)

Svar: Åh tack! :)
Josefin Nilsson

Katarina

Håller med om det du skriver, och formen illustreras väldigt fint av de tre bilderna :)

Svar: Åh tack så mycket! :)
Josefin Nilsson

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress