Josefin Nilsson

Hello Australia! 🇦🇺
Hej från andra sidan jordklotet! 

Vilken resa det blev från Canggu (Bali) till Sydney (Australien). Först och främst kom vi ju till flygplatsen 6 timmar innan vårt flyg skulle lyfta så vi hade verkligen gått om tid på oss. Och ännu mer tid kändes det som att vi fick eftersom man inte fick gå mot sin gate eller checka in väskorna förrän tidigast 2 timmar innan avgång. Så där satt vi och väntade på en väldigt varm flygplats precis innanför ingången. Efter 2 timmars väntande på en bänk tog vi beslutet att gå och äta lite, vilket blev kvällens bästa beslut. För i ungefär samma sekund som maten kom så började vi prata med tjejen vid bordet bredvid och sen flöt timmarna bara på. Verkligen så otroligt härlig person som gjorde vår kväll så mycket roligare.

(null)

Lyckan varade dock inte så länge när vi väl kom till incheckningen och fick reda på att vi hade fått platser i vars en enda av planet. Jag som hatar att flyga hade mer eller mindre panik hela tiden tills planet väl lyfte och den 6 timmar långa resan var igång. Vid det laget var vi båda så trötta så att vi somnade direkt och vi funderar fortfarande över om övriga på planet fick någon mat (som vi missade) eller inte? Flygresan hade i alla fall inte kunnat gå jämnare eller lugnare än vad den gjorde. Den enda gången det skakade till på hela turen var när hjulen slog i marken i landningen, så vi överlevde det hela.

(null)

(null)


Väl framme fick vi vårt rum direkt och smög in till våra nya rums-kompisar och sov sen fram till kl 10. Därefter lyckades vi hitta ett riktigt bra lunch ställe och bara en kort promenad senare var vi nere vid vattnet och Opera huset. Nu är vi tillbaka på hostelet igen och ska snart bege oss ut på jakt efter en större mataffär. Planen är att vi ska köpa på oss både frukost och mat som vi kan göra matlådor av, så att vi nu de första dagarna här bara ska behöva äta ute en gång/ dag, på det sättet kommer vi spara både pengar och tiden som det tar att hitta bra restauranger.

(null)

(null)

(null)