Josefin Nilsson

Kvällstanker; vinterräddningen...
Vilken onsdag jag har haft! Solen har nu gått ner för flera timmar sen och det är en såndär riktigt fin kall vinterkväll. Det enda jag kan tänka på när jag tittar ut genom fönstret är fjällen, fast med något mindre snö då, och det gör mig verkligen så himla glad. Som jag har längtat efter lite riktig vinter med riktig snö och så kom det äntligen. Egentligen är jag väl inget fan av verken snö eller kallt väder någon längre tid men eftersom det sällan är särskilt långvarig här i Skåne så kan jag verkligen njuta av vintern när det är dagar som idag.
 
Exakt alla på jobbet har klagat på blåsten som har snurrat runder den lösa snön överallt och skapat driver lite här och där, tillsammans med kylan och att det då har snöat kraftigt till och från hela dagen. Själv har jag mest gått runt med ett stort leende och kännt mig nöjd med livet. Visserligen är det inte bara snön och känslan av vinter i fjällen fast hemma, som har bidragit till att jag har kunnat njuta av dagen på jobbet. Största delen av att jag har uppskattat att vara ute får jag ändå ge mina handvärmare, alltså helt ärligt vilken succé!! Jag kan erkänna att jag var lite skeptisk till en början med tanke på att de inte var den traditionella varianten som man "knäcker" och "kokar" utan plastförpackningen skulle bara öppnas och sen skulle de med kontakt från luften själv värma upp sig till någonstans mellan 40 till max 70 grader. Var lite tveksam till hur det skulle fungera men det gjorde det faktiskt och ännu bättre var att de fortfarande höll samma värme efter lite drygt 6 timmar utomhus i mina vantar, till skillnad från vanliga som har en "livslängd" på unegfär 30 minuter. Så där har jag gått hela dagen med mina handvärmare och inte varit det minsta kall, trots att alla andra tyckte att det var kallare idag än igår. 
 
Kan på riktigt verkligen rekommendera de där små värmepåsarna (förpackningen längst till höger), mina beställdes på Cykelkraft.se, nu finns de dock inte i sortimentet längre men det finns liknade på Clas Ohlson (här), som jag införskaffade idag för att inte frysa om händerna resten av veckan, eftersom det enda negativa med den här produkten är att den bara går att använda i en omgång, engångsanvändning.
 
Nu tänker jag bara fortsätta att njuta av att även vi som bor i Skåne får lite riktig vinter med fin snö. Hoppas att det stannar ett tag nu bara så att temperaturen inte kör en snabb omvädning igen. Också ska jag nog försöka att hitta någon häst som behöver komma ut och galoppera i snön någon dag också, då skulle livet kännas ganska komplett för tillfället. Med andra ord en bra onsdag i stora drag, vi ses igen imorgon, ta hand om varandra, kram!