Josefin Nilsson

28 frågor om mitt 2018

Vad fick dig att må bra?
Att jag till sist hittade balansen i mitt liv och satsade på att göra det jag älskar instället för att fokusera så mycket på att alla andra ska vara nöjda med mina val och det jag gör.

Vad har du vart ledsen över?
Oj, alldeles för mycket saker. Sorgen över att förlora nära anhöriga alldeles för tidigt... Skador och planer som gick i kras gång på gång.

Testade du något nytt?
Japp, helt klart. Konserter med världsartister, extremt långa flygresor, leva i en resväska i 1,5 månad och att bo i både tält och på en båt, för att nämna några av alla nya saker.

 

Vad la du mest tid på?

Utan tvekan att oro mig över allt och inget. Det har helt enkelt varit för mycket oro över skador och vad de skulle medföra för konsekvenser i framtiden.

Vad är du stolt över när du ser tillbaka på året?

Att jag vågade lämna jobbet i Lund trots att det egentligen var en så mycket säkrare och större inkomst än jobbet i stallet. Det medför en väldigt mycket mer begränsad budget, men för första gången sen jag tog studenten så känner jag att jag är exakt där jag ska vara nu!

Vilka lärdomar tar du med dig från året?

Att våga lita och lyssna på mig själv. Att jag kan göra så mycket mer än vad jag tror att jag egentligen vågar. Och att min engelska är galet mycket bättre än vad skolan har hjärntvättat mig med.

Största utmaningen?

Utan tvekan att resa runt i somras och våga lita på människorna som vi träffade, öppna upp sig och låta helt främmande människor lära känna mig på djupet.

Vilka dagar minns du speciellt?

Dagen då spånbalarna välte över mig. När jag insåg att det fick räcka med jobbet i Lund. Imagine Dragons konserten i Oslo, VM i USA och såklart hela sommarens resa!

Hur har du utvecklats under året?
Jag skulle nog säga att jag har blivit lite mer uttåtriktad, även om jag fortfarande är väldigt långt ifrån en utåtriktad person. Jag har lärt mig att stå på mina egna ben och att våga tro mer på mig själv och de valen jag gör. I det stora hela skulle jag säga att jag är mer självsäker nu än vad jag var för ett år sen.

Vad inspirerade dig?
Att få se och uppleva världen, det har verkligen öppnat upp ögonen för verkligheten på en helt ny nivå. Och såklart min chefs VM:s resa som visar att hårt jobb lönar sig, även om det ännu mer har ökat min förståelse för hur svårt det är att vara med bland världseliten i ridsport.

Hur tog du hand om dig själv?
Kanske inte på bästa möjliga sätt hela tiden tyvärr, vilket är ett resultat av mina många och långa skador. Men jag tycker nog ändå att jag har varit lite snällare mot mig själv den sista halvan av året och lyssnat på kroppen och mina begränsningar.

Vad vill du göra om nästa år?
Hade lätt velat åka till Bali igen, älskade landet, kulturen och människorna där! Men annars surfa igen ;)

 
Höll du några av dina nyårslöften?

Jag hade inga löften utan bara mål, men ja absolut! Jag reste till Bali och Australien och körde på med alla möjliga aktiviteter utan att lägga några större funderingar på vad det kostade. Kom ut på en del klubbar även om det inte blev en enda i Sverige. Också hittade jag en häst att rida!

Vilka länder besökte du?
Spanien (Barcelona), Norge (Oslo), Bali, Australien, Italien (Rom). Har även varit i Danmark och Quatar för att flyga, samt en snabb sväng i Vatikanstaten, men räknar inte någon av dom som länder jag faktiskt besökt.

Vilket var ditt största misstag?
Att jag är så fruktansvärt klumpig och inte alltid tänker innan jag gör saker. Hade lätt sparat en hel del oro och haft några skador mindre om jag inte var så oförsiktig vid vissa tillfällen.

Vilket var ditt bästa inköp?
Resan till Bali och Australien!

Vad spenderade du mest pengar på?

Helt klart att resa, hela förra årets lön från stalljobbet gick faktiskt till just resor, och antagligen lite mer pengar än det också... Dock värt det!

 

Har du varit sjuk eller skadat dig?
Japp, tror inte att någon som följt mig blogg detta året missat min talang för att skada mig. Speciellt inte med tanke på hur länge jag har och har haft problem med magmusklerna efter min spånbals-incident då både muskler, rygg, revbensfäste och ryggrad fick ta en ordentlig omändring...

Vilka låtar eller artister kommer få dig att tänka på det här året?
Imagine Dragons och Ed Sheeran eftersom jag va på bådas konserter. Låtar; Girls like you med Maroon 5, 2002 med Anne-Marie och Större med Molly Sandén.

Mådde du bättre eller sämre än vad du gjort tidigare år?
Det har verkligen varit högt och lågt, extrem sorg i vissa perioder. Men i det stora hela ser jag nog ändå tillbaka på året som ett utav de bättre på många år, men så har många av de senaste 8 åren också varit fullkomlig kaos.

 

Blev du kär?
Kort och gott, nej.

Önskade du dig något som du fick?
Önskade och önskade, men hade som mål att jobba i ett världselit stall där jag får rida mycket och kan lära mig och inspireras, vilket jag också gör nu!

Önskade du dig något som du inte fick?
Samma här, önskade väl inte, men målet var att flytta utomlands för att jag trodde att det var det som skulle krävas för att uppnå svaret på förra frågan. Att flytta utomlands "fick" jag inte, men just nu är nog det här ännu bättre!

Vad gjorde du på din födelsedag?
Jobbade? Jag har faktiskt inget minne alls av vad jag gjorde, så det var nog inte så speciellt.

Vilka var de bästa människorna som du träffade?

Ojojoj, har träffat så mycket helt fantastiska människor, allt från hästägare, journalister, fotografer och veterinärer via jobbet. Till alla underbara nya människor jag träffade under mina månader utomlands, alla surfing människor i Bali och vårt gäng i Australien. Men Sara som vi helt random träffade och började prata med på flygplatsen i Bali är nog en ändå en utav de härligaste människorna jag träffat detta året, det var verkligen 4 timmars pepp-talk om livet där!

Vilken var din bästa månad?
Juli med en härlig kombination av hästar, jobb, familj, resor åt alla håll och kanter, Falsterbo Horse Show, Jönköping, Göteborg med Ed Sheeran och surfing i Bali med Thea. Men Augusti i Australien och September med VM och massa häst-tid att ta igen, ligger inte långt efter.

 

Finns det något som du skulle kunna ha gjort bättre?
Det finns det säkert, det går ju alltid att bli bättre. Det enda jag kan säga konkret med facit i hand utifrån hur året varit är väl att spendera mer tid med alla mina kompisar, även om jag nog tycker att jag varit bättre på den punkten detta året än förra.

Hur kommer nästa år att skilja sig från det här?

Mindre skador och att jag och alla mina nära och kära får hålla sig hela och friska, hoppas jag verkligen! Annars, rent spontant såhär innan det ens börjat så vet jag att det kommer bli mindre resor och mer fokus på hästarna, i alla fall det första halvåret av 2019. Det ska bli kul att få ta allt mitt driv och göra något av det igen, jobba mot tydliga mål och bara satsa samtidigt som jag har otroligt kul! Sen ska det bli spännande att se vad året har att bjuda på, speciellt andra halvan där jag ännu inte har någon klar bild av vad jag vill eller ska.