Josefin Nilsson

2017; Tack för allt!
Så var det dags att lägga 2017 bakom sig och blicka framåt mot ett nytt år. Även om 2017 inte ens blev i närheten av jag hade trott att det skulle bli för ett par år sen så tror jag ändå att det alltid kommer vara ett år som jag kommer kunna se tillbaka på med väldigt mycket lärdommar. Jag har verkligen fått ta mycket ansvar på såväl jobbet som livet i övrigt och har därmed växt som människa, även om jag såklart känner att det är väldigt många plan som jag behöver utvecklas väldigt mycket mer på fortfarande. Under 2017 skulle jag säga att jag framför allt har insett att jag måste värdesätta mig själv, min tid och min hälsa, för i slutendan är det bara jag själv som kommer lägga energi på hur just jag mår. Jag styr mitt eget liv och alla kommer inte alltid vara nöjda med de valen jag gör men så länge valen är rätt för mig så kommer det också att bli bra.
 
 
 
I början av 2017 satt jag som mål att jag och Pelle skulle starta LC:2 och LB:1 på 67%, vilket vi inte riktigt nådde, det blev 66% i LC:2 och 65% i LB:1. I LA:1 hade vi som mål att debutera på 65% men lyckades som bäst nå upp till 63% i en regional LA:1. Självklart är det tråkigt att vi inte lyckades uppnå målen men samtidigt är jag glad över att jag vågade sätta lite höga mål och jobba hårt mot dom för annars hade vi antagligen inte ens nått så pass långt som vi gjorde. På vägen har jag fått lära mig så otroligt mycket om dressyr och jag är verkligen tacksam över att jag idag har ett system som jag känner mig trygg med oavsett vilken häst jag sitter på, och det väger tyngre än en bedömning från någon dommare eller en rosett på en tävling. 
 
 
Mål som jag däremot uppnådde var att surfa. Det har varit en dröm i många år och känslan av att få uppfylla den och dessutom lyckas mycket bättre än vad någon hade trott när jag och Thea åkte iväg till Portugal, den känslan slår det mesta! Sen jag lämnade den veckan i slutet av auguasti så har jag längtat varje dag efter att få åka iväg igen, så det ser jag verkligen fram emot under 2018. Utöver det hade jag som mål att lära mig något nytt, och det får väl då vara att lite mer på mig själv. Det finns så många andra människor i min omgivning som ger mig förtroende att göra saker, eftersom de verkligen tror på mig i den uppgiften. Och under 2017 har jag verkligen börjat lära mig att lita på mig själv då också. Det finns mycket kvar att jobba vidare med på denna punkten men jag har kommit en bit på vägen och jag är redo att gå vidare in i nästa år lite mer självsäker än tidigare.
 
 
 
Jag lämnar 2017 bakom mig lite friare än vad året började. För första gången på länge är jag fri att göra exakt vad jag vill och jag kan lova att jag kommer att ta chanserna till att göra precis det jag vill under 2018. Ni kommer få följa med mig i min vardag som kommer innehålla en hel del häst, trots att jag inte har någon egen längre, och en hel del resor, långa som korta. Jag har ingen aning om var jag kommer vara om ett år men jag vet att jag kommer bli tvungen att släppa taget om min comefort-zoon här hemma och kasta mig ut i det okända, och det ska verkligen bara bli spännande!