Josefin Nilsson

3 veckor i sträck, check!
Hej!

Hur är det med er idag? Själv mår jag bra borträknat förkylningen som jag dragit på mig. Jag sov verkligen som en stock fram tills när klockan ringde imorse och flög sen upp ur sängen. Visserligen är jag något trött men med helt ok väder så njuter jag nu av en sista dag med hästarna här innan jag tar några dagar/ vecka välförtjänt ledighet. Tre veckor, 21 dagar, i stäck av jobbande har minst sagt varit intensivt både för kroppen och huvudet men der har också varit fruktansvärt kul att få vara med om det här. Att på riktigt ha varit en del av VM teamet och få se och höra allting på så nära håll. En riktig upplevelse även om jag hela tiden varit hemma i Sverige.

(null)

(null)

Igår firande vi VM-silvret, den individuella 8:e platsen och prestationen i sin helhet här i stallet, hela teamet, hästägarna och chefens familj. En riktigt härlig kväll på alla sätt. Och som sagt, riktigt kul att få vara en del av!

Jag har ett par timmar kvar på jobbet och sen planerar jag en riktigt lång dusch följt av en lugn kväll. Det ska bli riktigt, riktigt skönt! Och sen ska jag ta tag i att fixa med bloggen med allt som har blivit missat nu under VM. Så snart återgår uppdatering till det normala igen. Men nu några timmar till på jobbet. Ha det riktigt bra, vi ses, kram!
Fredags feeling
Fredag och den där saknade enegin som jag skrev om i onsdag har jag lyckats hitta igen. Jag har ingen aning om vad som hände natten mellan onsdag och torsdag men när jag vaknade så var jag full-laddad med energi igen. Om det beror på att jag sov en timme längre eller om det finns någon annan mysitisk anledning har jag ingen aning om, men enegin är tillbaka och det är det enda jag bryr mig om. 
 
Hela teamet är som sagt återigen hemma och det mesta är som vanligt igen. Lite fler intervjuer, människor som kommer förbi och säger grattis, och kameror åt alla möjliga håll. Men samma härliga människor och hästar, så stämningen är med andra ord på topp! Då gör det inte så mycket att tiden springer iväg och det blir många fler timmar på jobbet än vad det borde vara. För det har det blivit både igår och idag, men det är helt okej.
 
Här har vi honom, VM-stjärnan, Cold Play
 
Klockan är nu snart 18 och jag har mer eller mindre bara landat här hemma efter jobbet. Lite kvällsmat ska ätas och efter det åker jag direkt vidare till nästa stall och Emil. Min tanke är att trimma ett pass, antagligen i ridhuset, med lite bommar och kanske studs. Det blir kul! Och efter stallet ska jag sen bara ha ett par lugna timmar hemma innan det är dags att sova, ingen party-fredag för min del, men det gör verkligen ingenting.
 
Imorgon väntar näst sista jobbdagen på den här perioden, VM-perioden. Men mer om morgondagen imorgon. Hoppas att ni har haft en superbra fredag och har en bra helg framför er, vi ses igen imorgon, kram!
VM-stjärnan har landat hemma!
För en vecka sen längtade jag så mycket efter hösten, med kalla mornar, regniga dagar och natur som går från grön till färg-glad. Då var jag med Emelie hos Emil vid kl 19 på kvällen och red i t-shirt i kvällssolen. Idag känns det vädligt långt borta med tanke på hur grå himmeln är, hur mycket det blåser och hur kallt det är. Med andra ord är den där efterlängtade hösten äntligen här, och hur mysigt jag än tycker att det är så lär jag ha tröttnat på blåst, regn och att inte kunna se solen under dygnets alla timmar innan veckan ens är slut. Samtidigt är jag väldigt glad att de där månaderna av 30 graders värme (eller mer) är slut, det är trots allt mindre jobbigt att jobba i det här klimatet.
 
Lätt en utav mina favoritbilder från förra hösten, med min favoritponny!
 
Jag har dock inte hängt upp mig på något mindre fint väder denna onsdagen. Ska jag vara helt ärlig så finns det ingen energi till att vara besviken på vädret. Energikontot börjar verkligen ta slut nu efter allt jobb, hur kul det än är så ser jag nu fram emot måndag då jag ska ta sovmorgon för första gången på 3 veckor. Men innan dess ska jag passa på att mysa lite med VM-stjärnan som kom hem idag, Cold Play. Han har godis i mängder nu att äta efter allt han har fått från människor i vår omgivning, tror dock inte att han blir särskilt ledsen, han älskar uppmärksamheten och godis tackar han aldrig nej till. Och sen ska alla de andra hästarna igång till 100% igen, om bara 2 veckor åker chefen och en (kanske några mer) utav hästarna till Jönköping för Elmia Horse Show, och i nuläge är de väl inte direkt tävlingsredo. 
 
Men nu får det vara färdigpratat om både vädret och jobbet. Jag ska ta en sväng i duschen, äta lite mat och sen ha ett par lugna timmar innan det är dags att sova. Imorgon är en ny dag och då är det full fart igen. Hoppas att ni har haft en superbra onsdag, vi ses, kram!