Josefin Nilsson

En halv tand ute senare...
Hej!
 
Hoppas att ni har haft en bättre fredag än vad jag har haft... Dagen började bra med ett par timmars jobb i stallet där hästarna va pigga men snälla. Som jag skrev tidigare i veckan så blev det bara en kort dag på jobbet eftersom jag sen skulle dra ut tänder. Och det gick väl i stort sett så dåligt som det bara kunde ha gått.
 
Jag med både lugnande och bedövning kände exakt ingenting, och med tanke på att jag aldrig dragit ut några tänder innan så hade jag ingen aning om vad jag hade gett mig in på. Efter mer än en timme och en halv tand ute fick tandläkarna ge upp. Tydligen är mina tänder riktigt hårda och som om inte det vore nog så sitter de extremt (ovanligt för min ålder) hårt i käkbenet. Så efter en himmla massa kämpande då är själv tuggytan ute och resten av tanden kvar. För min del väntar nu (i värsta fall) extrem tandvärk och eventuell infektion i väntan på en tid till käk-kirurgen som får ta ut övriga 3 & 1/2 tänder.... Kul fredag det här!
 
Allt besvär enbart för att rätta till mitt sneda bett och tänder med tandställing längre fram. Börjar fundera på varför jag gav mig in i detta, men med en halv tand ute så är det lite sent att ändra sig, nu får jag bara bita ihop (bokstavligen talat) och hoppas att allting löser sig.
 
I vilket fall som helst så är jag glad att jag började dagen på jobbet i stallet för, 1. Alla dagar som innehåller stallet blir lite bättre, 2. Jag har gjort något meningsfullt i alla fall, och 3. Tack vare dagens tidiga jobb så har jag åtminstone fått i mig mat en gång (kl 06 imorse) innan jag fick matförbud på grund av lugnande och sen inte kunnat äta pga all bedövning och blod i mängder.
 
Hoppas verkligen att jag klarar mig ifrån den värsta smärtan lindrigt, annars lär det bli en lång helg på jobbet själv hemma med 9 hästar. Och att de där käk-kirurgerna kan trolla fram en tid till mig i början av nästa vecka så att lidandet blir så kort som möjligt.
 
Som sagt hoppas att er fredag har varit bättre än min. Annars får vi ta nya tag tillsammans imorgon. Ha en bra kväll, kram!
Mornings like this
(null)

(null)
Alltså hur underbart är det inte att börja dagen såhär?! 

Jag har verkligen ingenting emot att gå upp supertidigt under hösten/ vintern/ våren för det är då man får se de mest magiska soluppgångarna. Och att börja morgonen såhär är verkligen underbart! När jag gick ut med första hästen till skrittmaskinen så va himmeln som på första bilden och 4 minuter senare som den andra. Svårt att inte älska livet!

Två hästar är i alla fall ridna nu och en återstår. Sen har jag några timmar till på jobbet innan jag ska förflytta mig till nästa stall. Har jag lite tur så hinner jag rids Emil ett pass innan kvällens hoppträningar drar igång, annars får han nog vila. Vägarna ute är glashala efter lite regn nu på förmiddagen och marken är stenfrusen, så någon ridning utomhus lär det inte bli.

(null)

Annars då, jo jag hade en jättebra kväll på Pinchos med Elsa och Thea igår. Så mysigt och gott! Planen ikväll är däremot lugnare. Huvudet bankar efter att verkligen all energi gick ur mig igår, så jag ska verkligen bara vila för att vara uppladdad inför helgen som lär bli intensiv på jobbet.

Hoppas att ni har en riktigt bra torsdag, vi ses, kram!
Fem vild-djur rastade
(null)

Med hela teamet på väg till Stockholm för Horse Show och Ryttargalan, så har jag minst sagt haft fullt upp här hemma i kylan. Fem vild-djur är rastade och det känns i kroppen. Satt upp på första kl 09:45 och satt av sista vid 14:30. Först ut va damen på bilden ovan. Precis som vanligt körde hon en rad konster innan det blev bra och vi kunde trimma på ordentligt.

(null)

Hingsten va nr två och passade på att dra i sönder ett par tyglar idag... Gick till banan med honom och i samma sekund som jag kopplade av grimskaftet så flög han iväg och sprang sen runt i 10 min på inomhus galoppbanan innan min chef hann komma med ett par nya tyglar. Men bortsett från det så var han riktigt pigg och fin. Superkul att han bjöd framåt själv igen, det har vi saknat!

(null)

Tredje hästen, ett sto, va superfin från början till slut. Verkligen en såndär häst som jag kan utbilda mig själv på till en bättre ryttare.

De två unghästarna sen va helt okej. 3-åringen ställde jag lite mer krav på vilket gjorde att han frågar tillbaka. Men överlag fin! Och 4-åringen va som hon kan vara, lite lat och med massa temperament. Så vi hade en längre diskussion om dagens uppgift innan det flöt på och vi kunde avsluta. 

Imorgon kör vi ny dag med nya tag.