Josefin Nilsson

Oslo platser & tips del 2
I det förra inlägget om Oslo så blev det mycket fokus på de platser som vi besökte längs havet. Denna gången kommer jag visa lite mer inåt landet i stan.
 
 
Ekebergparken: När vi stod uppe på taket på Oslo Opera House så såg vi ett grönt område på vänstersida och dagen efter begav vi oss dit. Detta är en park med fina spår till att gå eller springa, dock är det väldigt backigt men det är det värt när man kommer upp och får en överblick över hela Oslo. Om ni har sett Skam, vilket vi har, så är det också hit som Nora och William åker upp med bilen på kvällen. Som sagt utsikten här är superfin, och jag skulle gissa på att det är minst lika fint på kvällen när hela staden lyser upp.
 
 
 
Gamle Oslo: Nedanför Ekebergparken finns delen av Oslo som räknas som gamla Oslo. Vi kom aldrig in i de riktigt gamla delarna men om man är intresserad av gamla fina byggnader så är detta ett område som man kan hitta det i. Gamla hus i olika storlekar och färger på små gator.
 
Spikersuppa rink: Lite mer mitt bland alla Oslos sevärdheter ligger Spikersuppa rink som på vintrarna blir en isrink där man kan åka skridskor. Runt där är en park som påminner lite om mindre parker/ grönområden i New York. Tyvärr har jag inga bilder härifårn men jag skulle ändå rekommendera er att gå hit om ni bara vill ta en promenad runt i i en park mitt i stan samtidigt som ni kan se byggnader som parlamentet, nationalteatern och Universitetet. 
 
Kungliga slottet: Bara ett par minuters promenad från Spikersuppa rink ligger slottet med sin stora slottspark. Parken är öppen för allmänheten och just nu vi var där hängde det mycket studenter där som chillade i vårsolen, vilket även vi gjorde. Ett mysigt ställe att passa på att ta en picknick vid när man ändå ska se slottet.
 
 
Hartvig Nissens School: Eftersom vi ändå hade så pass mycket tid och ville ta oss lite ifrån de vanliga turistgatorna så promenderade vi vidare genom slottsparken och upp på de gamla fina gatorna. Här är äldre byggnader som antagligen de rikare personerna har bott i och det var också på den vägen som vi kom förbi skolan som är med i Skam. Själva skolan var väl inge "wow" upplevelse då både den och skolgården är s mycket mindre i verkligheten än vad den upplevs som i serien men områdena där runtomkring var riktigt fina. Fina byggnader och massor med caféer, dessutom inte alls så turistigt så delarna längre ner mot vattnet är. 
 
Frognerstranda: En småbåtshamn som vi kom till efter att ha gått lite planlöst från Hartvig Nissens School. På vägen där emllan fick vi verkligen så riktigt fina områden och även hamnområdet är riktigt fint. 
 
 
Överlag skulle jag nog tipsa om att ta inte vara rädda för att ta sig lite ifrån de stora shoppinggatorna och centrum. Det finns verkligen så himla mycket fint att se och upplevelsen blir verkligen något helt annat om man upptäcker lite mer av staden än bara de vanliga turistområdena och sevärdheterna. Dessutom blir det billigare matställen och caféer om man inte bara håller sig "mitt i smeten". Den biten vi hann se av Oslo var riktigt fin, och jag hade lätt kunnat tänka mig att åka tillbaka till både Oslo och Norge överlag, för att få upptäcka mer av den fina naturen som finns där.
 
 
 
 
 
 
 
 
My

Bra tips! Så fint :D

Svar: Åh tack! Kul att du gilla det :D
Josefin Nilsson

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress