Josefin Nilsson

Oslo platser & tips del 1
Fick en fråga igår om jag inte kunde dela med mig lite mer om Oslo-resan, tips osv. Och självklart ska jag göra det. När jag och Thea googlade på sevärdheter innan vi åkte så kom vi fram till att det allra mesta är museum. Det finns nog ett museum om allt i Oslo, vi såg museum för allt från skolor, till reptiler och krigsutrustning. Så om man är intresserad av alla typer av museum så finns det absolut att göra hur länge som helst i Oslo, det var dock inte på museum vi tillbringade vår tid i Oslo. (För att inlägget inte ska bli alldeles för långt så kommer det komma en del två sen också, så håll utkik.)
 
 
 
Oslo Opera House: Det första stoppet för vår del blev Opera huset, en sevärdhet som jag skulle gissa att de allra flesta väljer att se när de är i Oslo. Och det kan vi rekommendera er också att göra. En cool byggnad både på avstånd och nära. Går man upp på taket får man en fin utsikt ut över havet (Oslo fjorden) och öarna som ligger där. Verkligen superfint!
 
 
Havnepromenade: Från Opera huset gick vi gångbanan längs med havet och gick då rakt in i en utställning "SALT" som är ett konstprojekt med miljöintrikting. Om vi förstod det hela rätt så är det tillfälligt i Norge (Oslo) nu men jag har ingen aning om hur länge det kommer vara kvar. Ganska coolt var det ändå och ännu finare på kvällen när det lyser i olika färger. Vi tog sen en liten omväg förbi försvarsmuseet och fick se både gamla kanoner, festningar och andra hus/ byggnader. Därifrån fortsatte vi vidare längs havet till Rådhuset.
 
Tjuvholmen skulpturpark: Om man gillar att vara längs med vattenet så är även detta en superfin plats att vara vid, du kan då sätta dig på en bänk och bara njuta av utsikten ut över vattnet, båtarna som passerar eller ta en tur och kolla på skulpturerna som står utplasserade runt gallerian och museet. Vi såg även personer som badade här ute, dock tyckte vi att de 15 graderna vi hade när vi var här var alldeles för kallt för att ens tänka på att bada.
 
 
Standen: Det låter ju som att det handlar om stranden som man är och badar vid men stranden här är en gata mellan Rådhuset och Tjuvholmens skulpturpark där det finns massor med matställen med uteserveringar med utsikt över havet, glasskioskar och ännu mer plats till att bara sitta och njuta vid havet. Här går också båtar varje halvtimme (Nesodden Ferries), vi åkte aldrig med dom men om man ville se Oslo och fjorden från ett annat perspektiv så är detta garanterat ett bra alternativ, som såväl turister som lokalbefolkningen använder sig av för att komma ut till andra öar.
 
Sørenga Sjøbad: Ännu en plats vid havet där det finns bra möjligheter till att bara chilla, sola eller bada. De har byggt en brygga här som har skapat två små pooler med havsvatten, och precis som överallt annars längs med havet så är här också superfint.
Josefine

Spännande! :)

Svar: :)
Josefin Nilsson

Matilda Berlin

Men wow vilka fantastiska bilder!! Och tusen tack för tipsen fining =)) Kram <3

Svar: Åh tack så mycket! Så kul att du gilla det :D kram <3
Josefin Nilsson

Freja

Superfint!
Museum tycker jag är ganska roligt att gå på :) kram

Svar: Visst är det!
Så kul! :) kram
Josefin Nilsson

Jonna

Tack för tipsen och underbara bilder <3

Svar: Åh kul att du gilla det, tack <3
Josefin Nilsson

Marias Memoarer

Tack så mycket för tipsen, ska hålla detta i åtanke då jag planerar mina dagar i Oslo :) Gjorde ni någon Island-hopping eller besökte några gamla stadsdelar kanske?

Svar: Kul att du gilla det! Det kommer mer om det i ett inlägg som kommer upp imorgon :)
Josefin Nilsson

World by Tina

Tack för alla tips, jag bor halvtid i Oslo och har börjat lära känna staden mer och mer men fortfarande saker att upptäcka - hela tiden.

Svar: Kul att du gillade det! Så kul att bo i Oslo, verkligen superfin stad och förstår att det finns mycket att upptäcka :)
Josefin Nilsson

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress