Josefin Nilsson

Måndag eller onsdag?
Godmorgon!
 
Efter en vecka där jag har varit ledig när ingen annan varit ledig och jobbat när ingen annan jobbat, så är jag minst sagt förvirrad på dagarna. Det känns verkligen som en lugn måndag idag men så är det onsdag. I vilket fall som helst så vaknade jag till en klarblå himmel och soligt väder, väldigt mycket mer inspirerande än gårdagens gråa himmel. Jag har en lugn dag här hemma framför mig där fokus bara ska vara att vila upp kroppen. Än så länge känns det som att gårdagens behandling har gjort väldigt stor skillnad men jag vågar inte riktigt slappna av helt ännu.
 
På dagens schema står det blogga och sen i eftermiddag/ kväll är det äntligen dags att rida Emil igen. Det har nu gått mer än två veckor sen jag sist red honom men han ska ha varit riktigt fin med Emelie nu den sista tiden så det är superkul! Det kommer verkligen inte att bli något hög-intensivt pass idag för vår del utan jag kommer fokusera på skrittarbetet och att hitta en fin bjudning och kontakt där helst utan att behöva trava eller galoppera något. Som jag har berättat innan så blir han lätt seg och slutar tar hjälperna så att arbete honom i skritt är inget som någon i nuläge lägger så mycket energi på då det är så mycket lättare att verkligen rida framåt ordentligt i traven och galoppen. Men egentligen går det att jobba exakt likadant i skritten, aktivera bakbenen och lösgöra ordentligt. Dessutom går det att träna upp mer bärighet och styrka i skritten som sen kan användas i galoppenarbetet framför allt vid samling, skillnaden är bara att skritten inte alls kräver samma grundstyrka som galoppen i de samlande rörselserna. Så jag tänker att vi ska variera mellan skänkelvikningar, öppna, framdelsvädningar och bakdelsvändningar för att verkligen lösgöra och hela tiden ha en uppgift som aktiverar honom både fysiskt och psykiskt. 
 
Näst sista passet med Emil innan min skada tog över, för 2,5 vecka sen.
 
Så där har vi min onsdag. Som sagt kommer det att bli många lugna timmar men det är precis vad jag behöver idag. Vi ses senare under dagen, kram!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress