Josefin Nilsson

Fix & trix lördag
Godmorgon!
 
Solen skiner och jag hade ställt klockan tidigt även idag för att sticka iväg och jobba ett par timmar. Som jag skrev igår så har jag egentligen lite tvättande kvar att fixa i tävlingsstallet innan de kommer hem om två veckor. Lite täcken och golvet i sadelkammaren, men eftersom det har varit, och fortfarande är flera minusgrader ute, så stängdes vattnet av för några veckor sen för att ledningarna inte ska frysa sönder. Vi har inte kunnat/ vågat starta det igen ännu då det fortfarande är kallt så jag får helt enkelt bara hoppas att det blir vår-värme nästa vecka så att jag kan bli klar. Idag är min plan i alla fall att jag ska fixa det sista med att plocka undan småsaker och städa på ytor där ingen hinner städa i vanliga fall.
 
Ska bli skönt att träffa de här filurerna igen om två veckor när de kommer hem från Spanien igen.
 
Eftersom jag ska iväg sen kl 11 så hade jag inget annat val än att gå upp tidigt för att hinna med stallet, men i eftermiddag kommer jag sen ha en del ledig tid igen. Får se lite vad jag hittar på då, jag har en lista bredvid mig här på skrivbordet på småsaker som ajg borde ta tag i. Bland annat checka saker med resan, skicka iväg lite meddelande/ mail angående framtiden och prova mina stövlar där den ena är sönder. Den sistnämda är en sån där saker som jag bara skjuter framför mig hela tiden trots att det inte tar mer än max 5 minuter... Det skulle dock vara bra om jag tog tag i det idag eftersom mina chaps verkligen behöver lagas och för att jag ska kunna lämna iväg de på lagning så behöver jag ha något annat att rida i, och mina stövlar är som sagt också sönder, sen flera månader tillbaka. Lite I-landsproblem på det där...
 
Nä nu ska jag sätta fart mot stallet. Hoppas att ni har en riktigt bra lördag framför er, vi ses senare under dagen, kram!
Om fyra månader....
Det känns helt galet att det redan har hunnit gå två månader sen jag och Thea satt där på resebyrån och betalade handpenningen på vår stora resa i sommar. Nu är det bara fyra måander kvar innan vi sitter på flyget med bara ett fåtal timmar kvar tills när vi landar på Bali. Jag har hela tiden tyckt att det känns som att det är så gott om tid farm tills sommaren men med tanke på hur fort de här två månaderna har gått så kommer antagligen de fyra resterande också att flyga iväg. Dessutom har de här två månaderna inte direkt varit fulla med saker att se fram emot, vilket kommande månader är. Bara tanken på hur fort det kommer att gå gör mig nästan lite rädd, för jag har så himla mycket saker som jag vill ha klara innan jag sätter mig på det där flyget.
 
 
Två bilder från Bali, lånade från Google
 
 
Resan till Bali och Australien känns som startskottet för ett helt nytt kapitell i livet och det är verkligen med en blandning av nervositet och glädje som jag ser framemot den här resan. I somras åkte vi till Portugal för att surfa, utan att egentligen ha förtsått hur himla fint där skulle vara. Visst det var fint på bilderna men vi blev båda positivt överraskade när vi väl kom dit, och jag tror att denna resan kommer bli likadan. Vsserligen har vi sett fler bilder denna gången men i det stora hela har vi bara bokat en resa med förtag som kommer "hålla koll på oss" och sen blir resten lite av en överraskning... Det ska bli så galet kul!!
 
Och en bild från sommarens höjdpunkt i Portugal - Ericeria, där vi var på surfcamp med lapoint
Kylan fortsätter...
Hej!

Hur är det idag? Själv har jag haft en bra men ganska kall dag på jobbet idag. Solen skiner och det blåser riktigt mycket, från ingenstans kom lite snö tillbaka också. Jag hade hoppats på att det skulle bli varmare denna veckan/ helgen så att jag kunde städa klart det sista i stallet men tyvärr är det fortfarande för kallt för att vi ska kunna starta igång vattnet igen utan att riskera att ledningarna går sönder. Men jag ska i alla fall fixa det som inte kräver vatten imorgon så får jag hålla tummarna för värme nästa vecka istället.

Jobb-dagen börjar gå mot sitt slut och om lite drygt 1,5 timme slutar jag för denna veckan. Planen då är att åka hem en snabb sväng för att äta något och sen åker jag vidare till stallet där Emil bor. Vi ska trimma ett liknande pass idag i ridhuset som vi gjorde i onsdags. Han hade varit pigg och fin igår när Emelie red honom så jag hoppas att han är det idag också. Precis som i onsdags blir det mycket grunder för att hitta framåtbjudningen och sen jobba vidare för att få mer styrka. Det ska bli riktigt kul!

Hoppas i alla fall att ni har en riktigt bra fredag, kram!

(null)