Josefin Nilsson

Skador & hoppning
Godmorgon!
 
Klockan börjar närma sig 08 och det gick väl lite sådär med den där sovmorgonen... Jag har varit vaken i över två timmar och lyckas verkligen inte somna igen, så nu ger jag upp och tänker starta den här onsdagen istället. Trots allt så har jag några dagar till på mig att verkligen sova ut så jag lär väl vänja mig vid sovmorgon lagom tills när det är dags att börja jobba igen. Men, jag ska inte klaga, bara att slippa vakna av ett alarm är lyx!
 
Min plan för dagen var att träna ett pass med Thea på gymmet. Shit vad jag har längtat efter att komma tillbaka dit. Jag har inte tränat något alls, bara jag själv, sen den 27 mars, så det ska verkligen bli så kul och skönt att komma igång lite. Dock måste jag fortfarande ta det försiktigt eftersom min muskelskada inte är helt läkt ännu, men jag har i alla fall fått klartecken av massör/ kiropraktor, så nu kör jag. Dagens träning hade jag tänkt köra under förmiddagen, men beroende på när Thea kan så kanske det blir i eftermiddag/ kväll istället. Oavsett vad så blir det kul!
 
I brist på bilder på Emil så bjuder jag på en bild på mig och Pelle när vi var på vår absoluta topp. En "träning" hemma själva 2013 där vi flög över 110cm som ingenting, favoritponnyn!!
 
Och sen ska Emil ridas. Jag fick verkligen ingen bra känsla under gårdagens hoppträning, han var seg och jag var trött, ingen bra kombination. Hela träningen upplevde jag det som att han inte riktigt bjöd framåt ärlig och jag fick inget riktigt tryck i backbenen i galoppen, så när jag tog en förhållning för att samla upp energin så kändes det som att han bara dog. Dessutom var han ganska tjurig, bockade och sparkade bakut för att slippa jobba, så nä, känslan igår var verkligen inte den bästa. Sista banan kändes dock helt okej, där fick jag honom mer framför mig och även om jag inte alls hade honom där jag hade velat ha honom så fick vi ändå ett bättre flyt och mjukare språng, skönt! När jag sen såg filmerna så insåg jag att det inte alls såg så dåligt ut som det kändes, så det var väl bra i alla fall. Ska se om jag kan få ihop en liten film sen och lägga upp här. 
Tillbaka till idag, jag tänker bara jogga honom lite lugnt för att han ska få bli av med lite träningsvärk.
 
Mycket mer än så lär inte hända idag men det ska faktiskt bara bli skönt, välbehövligt! Ha en riktigt bra onsdag, vi ses senare, kram!
Amanda Persson

ridning är ju en farlig sport asså, hjälp :(

Svar: Ja det finns många sätt att skada sig där, dock har jag inte fått min skada direkt kopplat till själva ridningen utan den hör mer ihop med resten av stallarbetet och överansträngningar
Josefin Nilsson

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress