Josefin Nilsson

Planerings lördag & ridpasset
Godmorgon!
 
Klockan är snart 8 och jag har redan varit vaken och uppe i över två timmar. Verkligen så himla typiskt mig att inte kunna sova ut ordentligt när jag verkligen har tid till det. Men det gör egentligen ingenting eftersom jag känner mig riktigt utvilad och taggad ändå för tillfället. Jag har en riktigt bra lördag framför mig, en del lugn tid här hemma, tänker träna ett pass på gymmet och sen ska jag hem till Thea ikväll. Vår plan är att ha ett planeringsmöte angående sommarens resa som vi kommer närmare och närmare beslut om. Vi var ju som sagt på en resebyrå i torsdags och nu ska vi diskutera deras förslag så att vi förhoppningsvis kan boka allting under nästa vecka, så taggad!
 
Så det är min lördag i stora drag. Ska under dagen checka av lite med min kompis som jag träffade igår också, om planerna för imorgon och kommande vecka. Hennes häst som jag red igår är verkligen så himla söt, men svår. Det märktes verkligen att det var närmare 1,5 månad sen jag sist satt i sadeln för det tog lite tid innan jag verkligen kom in i det och fick till en bra känsla. Galoppen kändes väldigt mycket bättre än de två tidigare gångerna jag har ridit honom, mycket mer framåtbjudning och rundare språng, men jag blir riktigt frustrerad på mig själv eftersom jag känner att kroppen inte är där jag vill ha den rent uthållighets-mässigt. Reaktionerna blir inte så kvicka som jag hade velat och jag får nästan lite mjölksyra, skit-tråkigt men det blir bättre efterhand som jag får rida mer. De där musklerna och uthålligheten i just ridningen går inte att träna till 100% på något annat sätt än genom just ridningen, men jag är i alla fall glad över att jag är hyfsat igång träningsmässigt. I traven gick det lite hackigt till en början med ostadig kontakt och framåtbjudning men på slutet fick jag till en ganska fin känsla där också där jag kom om med benen, fick ett fint stöd och sug i bettet och överlag ett bra påskjut baifrån där han slappnade av genom hela kroppen. Det ska bli galet kul att fortsätta hjälpa henne med den här hästen framöver.
 
Får bli en till gammal bild på mig och Pelle, favorit-ponnyn, eftersom jag inte har en enda bild på den här hästen ännu.
 
Annars har jag väl inte så himla mycket att berätta just nu. Vi ses under dagen med mer uppdatering. Ha en riktig super-lördag, kram!
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress