Josefin Nilsson

Abstinensen som bara växer!
Mer än en månad har nu gått sen jag senast satt i sadeln. Jag har tillbringat en del i stallet efter det också och även om jag älskar att pyssla med hästarna från marken så saknar jag ridningen något enormt. Tror att det märks med tanke på hur mycket inlägg det har varit om hästar och hästköp den sista tiden, hade kunnat göra det mesta för lite fler timmar i sadeln. Sist jag hade ett så här långt (eller längre) uppehåll från ridningen var för mer än 4 år sen när jag i en ridolycka bröt lite ben och inte kunde rida på 8 veckor på grund av gips och gips-skenor. Då var det jobbigt men det känns nästan värre denna gången eftersom nu har jag inget som hindrar mig förutom bristen på häst.
 
 
Men problemet ska det snart bli en lösning på. I samband med att detta året började så bestämde jag mig för att jag ska hitta en medryttarhäst som jag kan rida och fixa med ett par gånger i veckan. Som jag har skrivit innan så hade jag gärna haft en egen igen men det fungerar tyvärr inte just nu eftersom jag har mycket planer för nästa halvår som är utanför Sveriges gränser på obestämd tid. Så jag la till mig själv i en facebook-grupp och har sen hållt utkik efter något som skulle passa mig. Och i lördags hittade jag några som lät riktigt bra, dock är inget där bestämt ännu.
 
Vad som däremot har blivit bestämt är att jag ska börja rida min kompis häst, även träning och längre fram tävla efter vad jag känner att vi är redo för. Hennes häst hann jag rida ett par gånger i december förra året men sen har både hästen och vi haft lite ledigt. Nu har vi kommit fram till att detta kommer bli superbra för alla inblandade då hon har lite tidsbrist och jag har tid i överflöde. Dessutom har vi ett liknande sett att se på hästar och ridning vilket gör att det jobbet jag kommer lägga på hennes häst underlättare för henne och kommer kunna hjälpa dom framåt i deras utveckling. Samtidigt som jag får timmar i sadeln, lite träning med en ny häst och framöver även tävlingssrutin på storhäst. Med andra ord kommer det bli win-win för båda.
 
 
Hur det blir med de där andra hästarna får tiden utvisa men just nu känns det bara så bra att jag snart är igång med ridningen igen. För den där abstinensen bara växer!
Lina

Vilken fantastiskt fin bild på er!

Svar: Åh tack så mycket! :)
Josefin Nilsson

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress