Josefin Nilsson

Tre lärdomar en måndag
Så börjar även denna måndagen att närma sig sitt slut. Solen har gått ner för några timmar sen och jag blev tillslut färdig med tvättandet av stallet. Eller färdig och färdig, kan man ens bli färdig med sånna saker. Det känns lite som att allting som man gör i stallet är evighetsarbete, inte för att det bara är jobbigt, utan snarare för att det alltid går att göra det ännu lite bättre. Det hade gått att fortsätta hur länge som helst och det hade ändå alltid gått att göra lite mer och lite bättre. Men nu anser i alla fall jag att jag ärd färdig, för tillfället i alla fall, så får vi väl se hur jag tycker att det ser ut i slutet av veckan när jag ska dit igen. 
 
Utöver att tänka på det här med hur petig det går att bli vid städing av stallet, bland annat, så har jag även kommit fram till tre saker till. 
 
1.  Papper väger mer än glas. I alla fall om man utgår ifrån att det ska fyllas ett specifikt antal liter. Glaset tar ju större plats och därför går det inte i lika mycket viktmässigt som det gör med papper/ tidningar. Jag var helt inställd på att dagens jobb i Lund skulle bli galet tugnt när jag fick reda på att jag skulle vara med på "glasbilen" men pappret som jag körde i somras var mycket värre.
 
2.  Mitt huvud är litet. Eller var det hörselskydden som var väldigt stora. I vilket fall som helst så hade jag problem med att få dom till att sitta på huvudet så att de faktiskt höll sig över öronen.
 
3.  Det är en fördel att använda sig av kläder som är anpassade efter syftet. Med andra ord, det blir betydligt mycket trevligare att använda sig av (de äckliga) gummihandskarna som är gjorda för vatten och annan sörja när man tvättar med högtryckstvätt än vanliga (vinter-) ridhandskar. Vinterridhanskarna är bra till mycket men de fungerade mer som en tvättsvamp än som handskar när jag tvättade stallet, inte så mysigt...
 
                                    
 
 
Nu ska jag stänga ner datan, och känna mig nöjd med att jag faktiskt blev "klar" med stallet. Hoppas att ni har haft en riktigt bra måndag. Vi ses igen imorgon!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress