Josefin Nilsson

Kvällstanker; vinterräddningen...
Vilken onsdag jag har haft! Solen har nu gått ner för flera timmar sen och det är en såndär riktigt fin kall vinterkväll. Det enda jag kan tänka på när jag tittar ut genom fönstret är fjällen, fast med något mindre snö då, och det gör mig verkligen så himla glad. Som jag har längtat efter lite riktig vinter med riktig snö och så kom det äntligen. Egentligen är jag väl inget fan av verken snö eller kallt väder någon längre tid men eftersom det sällan är särskilt långvarig här i Skåne så kan jag verkligen njuta av vintern när det är dagar som idag.
 
Exakt alla på jobbet har klagat på blåsten som har snurrat runder den lösa snön överallt och skapat driver lite här och där, tillsammans med kylan och att det då har snöat kraftigt till och från hela dagen. Själv har jag mest gått runt med ett stort leende och kännt mig nöjd med livet. Visserligen är det inte bara snön och känslan av vinter i fjällen fast hemma, som har bidragit till att jag har kunnat njuta av dagen på jobbet. Största delen av att jag har uppskattat att vara ute får jag ändå ge mina handvärmare, alltså helt ärligt vilken succé!! Jag kan erkänna att jag var lite skeptisk till en början med tanke på att de inte var den traditionella varianten som man "knäcker" och "kokar" utan plastförpackningen skulle bara öppnas och sen skulle de med kontakt från luften själv värma upp sig till någonstans mellan 40 till max 70 grader. Var lite tveksam till hur det skulle fungera men det gjorde det faktiskt och ännu bättre var att de fortfarande höll samma värme efter lite drygt 6 timmar utomhus i mina vantar, till skillnad från vanliga som har en "livslängd" på unegfär 30 minuter. Så där har jag gått hela dagen med mina handvärmare och inte varit det minsta kall, trots att alla andra tyckte att det var kallare idag än igår. 
 
Kan på riktigt verkligen rekommendera de där små värmepåsarna (förpackningen längst till höger), mina beställdes på Cykelkraft.se, nu finns de dock inte i sortimentet längre men det finns liknade på Clas Ohlson (här), som jag införskaffade idag för att inte frysa om händerna resten av veckan, eftersom det enda negativa med den här produkten är att den bara går att använda i en omgång, engångsanvändning.
 
Nu tänker jag bara fortsätta att njuta av att även vi som bor i Skåne får lite riktig vinter med fin snö. Hoppas att det stannar ett tag nu bara så att temperaturen inte kör en snabb omvädning igen. Också ska jag nog försöka att hitta någon häst som behöver komma ut och galoppera i snön någon dag också, då skulle livet kännas ganska komplett för tillfället. Med andra ord en bra onsdag i stora drag, vi ses igen imorgon, ta hand om varandra, kram!
 
De sibiriska vintervindarna har kommit
Godmorgon!
 
Det stormiga vädret som vi hade under dagen igår övergick till snöoväder undr eftermiddagen som kom söderifrån och uppåt. Så när jag vaknade för lite drygt 45 minuter sen möttes jag av ett lager "riktig" snö. Än så länge skulle jag gissa på att det är någonstans mellan 5-10cm men än är det inte färdig-snöat. Blåsten är kvar, kylan är värre än igår med -10 grader och snön på det. Med andra ord, det kommer bli en galet kall dag på jobbet idag. Igår blev både jag och soptunnorna runtputtade av vinden, det blåste seriöst lika mycket och kallt som det gör på toppen av en skidbacke eller i sittliften, skillnaden var bara att vi var nere på marken i Skåne med öppna fält runt oss så långt det går att se.
 
Så idag ska jag ladda upp med allt vad jag kan hitta för att inte frysa. Mina fingrar är fortfarande svullna efter kylan igår så ida tänker jag ta med mina handvärmare (som jag bland annat visade i detta inlägget), hoppas verkligen att de är superbra! Förhoppningsvis flyter timmarna på jobbet på bra idag också, och när jag väl kommer hem i eftermiddag så tror jag att jag stannar inomhus resten av eftermiddagen/ kvällen. Blir det lika kallt som igår, med en köleffekt på -20 grader, så har jag nog fått min dos av vinterväder efter lite mer än 5 timmar utomhus.
 
Hoppas att ni får en riktigt bra onsdag, vi ses senare, kram!
 
Det bästa, med den här typen av snö, har jag alltid tyckt är att galoppera på någon äng/ fält. Lite synd är det ändå att jag inte har någon häst jag kan göra det med detta året när det faktiskt blir bra väder till det.
Bilder som för med sig mycket minnen
Kollade igenom bilder på datan och hittade då det här collaget med bilder från Jönköping när vi var där för ett år sen.
 
Vi hade en väldigt mysig helg i Jönköping då, och snart ska vi dit igen, men jag minns också hur himla sur jag var på mig själv just i slutet av den veckan. Precis som nu så kom det snö från ingenstans och jag skulle bara ut till bilen för att åka upp till Pelle på kvällen och byta täcke. Med en glasflaska i handen och foppa-tofflor på fötterna skyndade jag mig ut på garageuppfarten, halkade och landade och tog för mig med handen jag hade flaskan i. Ni kan ju själv tänka er hur det slutade, flaskan krossades i min hand och blodet forsade. Jag som dessutom hatar allting som har med puls och blod att göra var lätt svimmfärdig när hela fingret hoppade i rykningar från pulserande blod som trycktes på... Men jag klarade mig väldigt bra och med ett ändå relativt litet sår i förhållande till hur det hade kunnat sluta.
 
Jag var sen så himla sur på mig själv hela den helgen, eftersom jag var själv med stallet i Flyinge och tävlingshästarna där som jag skulle ridit. Och med handen inlindad i bandage så gick det inte att genomföra. Kändes ju lagom kul att behöva ringa min chef som var iväg och tävlade i Europa, och behöva berätta vad som hade hänt och att jag inte kunde rida, även om han var mer orolig för min skada än för hästarnas motion... Så det tillsammans med att Pelle fick vila ett par dagar mer än planerat var ingen höjdare, men helgen i Jönköping var i alla fall bra! Kan ju tillägga att jag antagligen aldrig kommer att glömma den helgen av just den anledningen, speciellt inte med tanke på att jag fortfarande inte har någon känslen i fingret runt där ärret är, men jag kommer heller aldrig få för mig att springa i foppatofflor igen när det är snö ute, och speciellt inte med någon typ av glas eller annat vasst material i händerna....