Josefin Nilsson

Tävlingshelg när det är som bäst!
Mitt i besvikelsen över att det inte skulle bli någon träning idag, så trillade jag över gamla filmer och bilder på mig och Pelle från träningar och tävlingar. När jag satt och bläddrade runder på hårddisken så hittade jag bilder från Stävie ponny cup, det lokala och regionala meetinget som min hemmaklubb hade i många år. Ett meeting som jag har massa fina minnen till. Under de tre åren jag och Pelle hade turen att kunna starta så red vi hem placeringar i 6 av 9 starter. Det var även där vi gjorde vår 4:e hopptävling någonsin under vår första tävlingssäong 2011, det blev både debuten  på gräsbana och vår första felfria start i L:C, dessutom med en 3:e plats av 42 starter.
 
 
Kval 1 i Stävie ponny cup 2011 där vi fick en 3:e plats, får fortfarande tårarna i halsen när jag hör speakern säga "0 fel, 20.46 in på en andra plats" minns exakt hur glad och stolt jag var över vår prestation och att vi fick visa alla på hemmaplan att vi också kunde, älskade ponny!
 
I kval 2 fick vi ett ner ganska tidigt i banan, men det var också vår livsdebut i L:C+5 så vi var lika nöjda för det. Dagen efter red vi finalen, där jag för första gången fick klara mig helt själv på framridningen och framhoppningen, helt utan någon större tävlingsrutin. Nervösa gick vi in på banan och hoppade ännu en L:C+5 med ett ner i grundomgången, men snabbaste tiden, vilket gav oss en 5:e plats som snabbaste ekipage utanför placering.
 
Ett år senare var vi tillbaka igen. Runderna var långt ifrån de snyggaste vi har gjort men vi var vidare till omhoppning i 3 av 3 starter. I kval 1 fick vi en 6:e placering, kval 2 blev det ett missförstånd i omhoppningen så jag åkte av. Och i finalen lyckades vi göra helgens bästa starter, vilket även detta året gav oss en 5:e placering.
 
 
 
 
Kort därefter lämnade jag över Pelle till Saga då hon skulle träna och tävla honom istället, och jag började rida en annan ponny. Men i början av 2013 så valde Saga och hennes familj att sälja Pelle, då det inte fungerade längre och Saga ville satsa på sina andra ponnyer istället. Vi köpte Pelle och gjorde vår andra start tillsammans, som hans ägare, under Stävie ponny cup 2013. Dagen med kvalen är den bästa tävlingsdagen i mitt liv, och tårarna börjar fortfarande rinna av ren glädje när jag ser tillbaka på bilder och filmer från den dagen, och det finns det verkligen gott om eftersom jag hade turen att ha med mig både hela familjen (för ovanlighetens skull), Saga och Emelie som stöd och fotografer.
 
 Första kvalet, LD:+5, samma sak här, jag var så nöjd med rundan och när jag då hörde speakern säga att vi gick upp i ledning så minns jag hur jag nästan tappade andan, favoritponny!
 
 
 
Vi avslutade inte helgen riktigt lika stark, ett ner i grundomgången, men det gjorde verkligen ingenting. Vi var exakt lika nöjda för det. Stävie ponny cup, blev verkligen vår tävling där det gick som allra bäst, vilket var extramt roligt! Många andra helger blev det ofta lite "stolpe ut" med ett eller ett par ner, eller en felfri runda men precis utanför placering. Men för min del tror jag aldrig att det handlade om att plocka rosetter, snarare om att ha galet kul tillsammans med min bästa vän, och det hade jag i stort sett varje tävling! Självklart saknar jag tiden men Pelle, ute på såväl hoppbanorna som dressyrbanorna, men med tanke på hur kul vi hade så känns det också extra kul att han nu får fortsätta att göra det tillsammans med sin nya ryttare. Att få följa deras resa är minst lika kul som att själv få göra resan, om inte ännu roligare för nu får jag stå bredvid och heja på dom (på distans) och se deras glädje!
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress