Josefin Nilsson

Träning 21 september - Vi är på väg tillbaka!
Som jag skrev i torsdag (eller fredags?) så gick träningen väldigt bra denna gången när vi var iväg hos min tränare. Det har gått lite upp och ner ett tag nu under sommaren så därför kändes det ännu bättre att vi hade en bra känsla rakt igenom denna träningen. Sen finns det självklart jättemycket kvar att jobba på men vi är i alla fall på väg mot rätt håll och bara det känns så himla skönt!
 
Egentligen gjorde vi inte några speciellt komplicerade saker utan jobbade mycket med grunderna och där Pelle hela tiden ska vara avspänd och bära sig själv. I galoppen har jag betydligt mycket enklare för att komma åt honom då jag själv har en mycket stadigare sits här än vad jag har i traven, vilket gör att han kommer igenom kroppen bättre och blir mer självbärig där också än i traven. I traven faller jag lätt framåt något och tappar vinkeln i armarna vilket gör att kontakten blir mer ostadig och det blir både bjudningen och formen då också. Eftersom jag faller framåt så blir även formen lägre och det blir inte alls samma samling, bärighet och swung i varken känslan eller utåt sett. Men det jobbar vi aktivt vidare med hela tiden.
 
Som ni kan se på filmen så jobbade vi en hel del med galoppen under denna träningen och Pelle var verkligen superpigg och drar gärna iväg lite väl fort då, vilket lätt medför att han hamnar lite i framvikt och lägger sig på bogarna. Just denna träningen lyckades jag ändå parera det ganska bra med att samla energin uppåt och få honom till att trampa in under sig mer aktivt med långa bakben, framför allt på volterna fick vi en riktigt bra känsla. Vi jobbade även med lite svaga öppnor längs med långsidorna där huvudfokuset låg på ingången in i öppnan, vilket vi missade en del på i början då jag själv inte förberedde det hela med att leda med yttertyglen tillräckligt, så då ligger han kvar för mycket i innertygeln och vi vinglar fram och tillbaka. Mot slutet fick jag ihop det hela bättre och vi kunde hålla en rak linje hela vägen från kortsidan till nästa kortsida.
 
Utöver det jobbade vi lite mer övergångarna mellan galopp och trav där vi vill få dom så mjuka som möjligt genom att jag tänker att jag ska flytta bakdelen något inåt i volten samtidigt som jag är någran med att behålla ställningen i halsen och kroppen inåt. Överlag tycker jag att övergångarna kändes bra och det blir så mycket lättare att kunna fortsätta trava framåt i övergången när tyngden ligger på bakbenen redan i övergången istället för att stanna på bogarna och sen behöver förflytta vikten, alternativt tappa hela bärigheten. Avslutningsvis ser ni när jag rider snett igenom ett par gånger där jag skulle rida rakt in på linjen och sen flytta för ytterskänkeln, dock inte i en skänkelvikning utan även här med mer öppna"-tänk" för att skapa mer plats och rörlighet i bogarna och därmed få en mjukare och mer ridbar ponny.
 
Som vanligt, sätt filmen på högsta HD-kvalitet för bäst bild
 
Sen vill jag också rikta ett stort tack till min tränare som verkligen ger sitt allt till oss. Vi tränar enbart i 30 minuter men tillbringade 1,5 timme hos henne med att prata om såväl vår träning, hur vi ska jobba för att komma vidare men också om allt vad som rör Pelle och försäljningen som förr eller sernare kommer att bli av. Jag är verkligen otroligt tacksam över att jag har en så engagerad tränare som verkligen vill oss det bästa, som jag kan fråga om råd om allting, som verkligen alltid är ärlig mot oss, och som alltid finns där och stöttar i såväl framgång som motgång. Hege betyder verkligen hur mycket som helst när det kommer till vår utveckling under de senaste åren!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress