Josefin Nilsson

Kvällstanker; Tillfälliga tillvaron & drömmar
Efter en sommar som upplevdes som ett riktigt kaos mellan två resor så känns det nu så otroligt skönt att jag (ÄNTLIGEN!) börjar hitta tillbaka till ett lugn i min vardag. För jag kan helt ärligt säga att jag inte trivdes det minsta med min vardag under hela sommaren från slutet av juni till början av september. Jag var konstant stressad och kände mig mest hela tiden otillräcklig i allt jag gjorde. Jag ville så mycket men allt jag gjorde var att stressa mellan stallet, jobbet, träning och där mitt i allt försöka hinna se min familj och vänner någon gång ibland också. Så att äntligen ha hittat tillbaka till ett bra system där jag känner mig lugn och trygg i min vardag är guld värt!
 
 
 
Men samtidigt som det är skönt att vara tillbaka i vardagsrutinerna så känner jag mig ändå inte helt nöjd med min tillvaro. Det finns så himla mycket saker jag verkligen hade velat göra och drömmar jag hade velat förverkliga. Jag hade önskat att jag hela tiden kunde känna att jag aktivt jobbade för att ta mig lite närmare mina mål, men på vissa plan står det lite stilla för tillfället. Och är det något som kan skrämma mig så är det just det, att stå stilla. Jag är inte direkt rädd för att prova nya saker eller utmana mig själv med att ta mig an alldeles för svåra drömmar och mål, men att känna att jag inte kommer någonstans, det skrämmer mig. Till viss del är det klart att det kommer bli lite läskigt att lämna hela min trygghet här hemma den dagen när jag väl flyttar utomlands, men jag tycker att det skulle vara så mycket jobbigare och obehagligt att behöva vara kvar där jag är just nu i flera år till. Är inte det lite konstigt ändå, att jag hellre vänder upp och ner på hela mitt liv och kastar mig ut i något som jag inte alls vet hur det kommer sluta, istället för att stanna där jag vet vad jag har?
 
 
 
Oavsett vad som händer i framtiden så hoppas jag att jag alltid kommer vilja utmana mig själv till att göra saker som jag drömmer om. Sen kanske jag inte kommer nå hela vägen varje gång men jag vill kunna hålla kvar vid att jag i alla fall vågade försöka. Det kommer garanterat skapa en hel del kaos det också men förhoppningsvis kommer jag till sist att hitta en tillvaro och vardag som jag kan känna mig nöjd med, det är i alla fall målet. Men fram tills dess ska jag njuta av lugnet som är för tillfället samtidigt som jag hela tiden söker efter nya vägar mot såväl nya som gamla mål.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress