Josefin Nilsson

Inspirationsboost delux; Charlotte Dujardin
Efter gårdagens testridning av 4-åringar på Breeders finalen i Flyinge kan jag bara säga en sak, WOW! Nog för att jag alltid har sett upp till Charlotte Dujardin men nu i efterhand är jag bara så tacksam över att jag tog beslutet att köpa en biljett och tillbringa hela min lördagskväll i ett ridhus. Hon är verkligen en helt otrolig människa men en så himla positiv inställning och ett härligt sett att se på saker, rolig helt enkelt. Och utöver det är hon en helt fantastisk ryttare, i mina ögon världens bästa dressyr-ryttare, som rider otroligt mjukt och följsamt och hela tiden med hästen.
 
Det spelade ingen roll vilken av de 11 hästarna hon än satt upp på så dansade de verkligen fram med henne på ryggen och gav henne sitt allt. En del var spända innan hon satt upp men efter bara ett par minuter kunde man tydligt se hur de slappnade av, kom igenom kroppen och fick ett helt annat swung i steget. Och det jag älskar absolut mest med hennes ridning är att hon verkligen inte rider med handen vilket är så extremt vanligt att se på alla nivåer. Hon har verkligen hästarna framme för skänkeln och det är från hennes ben och sits som hela hästens bärighet kommer. Släpper hon efter i handen är jobbar hästen vidare i samma takt, tempo och form och är minst lika trygg i uppgiften hon ger dom. Verkligen så himla fint att set!
 
Bild lånad från Hippson.se, till vänster har vi segraren bland 4-åringarna och till höger fina Darin som jag har sett sen den dagens han föddes i stallet där jag har Pelle.
 
Kort och gått är jag verkligen så glad att jag och Thea köpte varsin biljett till lördagen på Breeders så att vi kunde se Charlotte Dujardin live. Och jag är nu mer inspirerad och motiverad till att verkligen utvecklas och bli en skickligare och bättre ryttare, än vad jag någonsin har varit innan. Om ni också vill ha lite extra inspiration så kan ni klicka på länken under bilderna eller HÄR!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress