Josefin Nilsson

Catch up; jag är tillbaka
Godmorgon!
 
Det var verkligen ett tag sen sist. Veckan har rusat iväg och jag har fokuserat på att vila upp mig när jag inte har varit på jobbet eller i stallet. Den där förkylningen la i en växel till och nådde väl sin topp i onsdags när jag hade träning med Pelle. Så efter att ha varit ute en hel dag på jobbet och frysit en hel del, åkte jag till träningen med feberkänsla, helt utmattad och träningen blev väl lite därefter. Tror dessutom att Pelle är lite trött för tillfället då han precis som alla andra hästar håller på att sätta päls nu. Alla jag känner pratar om att deras hästar har reagerat mycket mer detta året under pälssättningen än normalt, så Pelle är väl som alla andra.
 
Överlag har min vecka gått åt till att fokusera på att andas och inte smitta alla andra på jobbet under mina host-attacker, och därefter få till bra och givande pass på Pelle. Så ni har inte direkt missat något extremt intressant i mitt liv. Livet rullar med andra ord på (lite knaggligare än) som vanligt. 
 
 
 
Igår tillbringade vi kvällen med att fira min kusin som fyllde 19 år i fredags och det var kul att träffa alla. Många skratt och som vanligt väldigt god mat. Trots att det blev ganska sent innan vi väl var hemma så var jag klarvaken och uppe innan 8 imorse och har efter det hunnit med att städa mitt rum ordentligt, och kört en sväng med damsugaren på ovanvångingen. Och nu sitter jag egentligen mest och funderar över vad jag ska göra med denna helt lediga söndag. Vädret bjuder på regn och ska göra det hela dagen så att gå utanför dörren känns lite lagom lockande. I vilket fall som helst så ska Pelle få en skritt-tur / promenad under eftermiddagen/ kvällen och i övrigt får vi helt enkelt se vad som händer.
 
Hoppas att ni har en riktigt bra söndag framför er. Ha det bäst, kram!
En ganska vanlig tisdag
Godmorgon!
 
En ny dag och jag är redo för att åka iväg till jobbet. Lite trött men det ska nog gå bra ändå, jag brukar vakna under dagen så det är lugnt. Precis som vanligt jobbar jag till 15 och efter det ska jag skynda mig lite till stallet. Jag och Pelle tog en promenad i skogen igår, mysigt! Idag måste jag däremot hinna rida honom eftersom vi ska träna imorgon. Min tanke är att jag ska jogga honom lite lätt i skogen och mest bara känna av så att han är lösgjord och mjuk inför morgondagens träning.
 
Igår blev det ingen träning och det blir det inte idag i heller. Ska iväg och fixa lite andra saker ikväll och när jag sen kommer hem är planen bara att sova. Eller just det, "Det stora hoppet" börjar ikväll så då ska jag sitta bänkad vid TV:n. Tror att det programmet kommer kunna vara riktigt bra och framför allt kul att titta på, ett gäng pappor som ska lära sig att rida av sina döttrar, det kan ju inte bli något annat än kul! Men nu är det först jobbet som gäller och jag måste sätta fart. Ha en riktigt bra tisdag, kram!
 
Från gårdagens promenad i skogen
En ny vecka
Godmorgon!
 
Måndag och jag känner mig ändå relativit pigg. Halsen gör lite ont men det är standard vid detta laget. Vet inte om jag någonsin har berättat det men jag drog på mig något extremt förkylningsvirus för 5 år sedan. Hade hög feber och kunde knappt svälja under två veckor, trots det hittade ingen läkare någonting så jag fick inga läkemedel för det. Så fort det blir kallt nu eller jag blir det minsta förkyld så kommer skitet i halsen tillbaka igen, men det är inget som påverkar någon i min omgivning och det blir heller inte mer än ont i halsen längre. I vilket fall som helst så är det ganska drygt... Förutom att jag då har ont i halsen så tror jag att det kommer kunna bli en bra måndag och start på denna veckan. Jag ska om en stund åka iväg till jobbet och slutar som vanligt kl 15.
 
Pelle ska idag få en promenad i skogen efter att ha jobbat mer intensivt nu i tre dagar. Igår var han riktigt fin i skritten och traven men blev något springig och på bogarna i galoppen, antagligen för att han var lite trött. Men efter att vi hade gjort några övergångar så kändes även galoppen okej. Han älskar att få komma ut i skogen på långa fina ridvägar och få jobba på i ett lite mer framåt tempo. Men idag tror jag att han blir minst lika glad av att bara gå i långsam takt och äta en massa gräs.
 
 
 
Planerna för kvällen är sen lite osäkra för tillfället. Kanske det blir en sväng till gymmet, kanske inte, jag får se lite vad jag hinner när jag är klar i stallet. I vilket fall som helst så hoppad jag att ni får en riktigt bra start på veckan och denna måndagen. Vi ses med mer uppdatering under dagen, kram!