Josefin Nilsson

Med regnet piskande mot fönstret
Godmorgon!
 
Onsdag och jag vill inget hellre än att gå tillbaka till min sköna säng. Regnet verkligen öser ner och det blåser som bara den, och så ska det hålla på exakt hela dagen. Med andra ord är jag inte direkt supertaggad på att åka till jobbet som innebär att jag måste vara ute i det här vädret hela dagen, verkligen hatar regn om det nu skulle vara någon här som har missat det... Men tyvärr finns det inte så himla mycket att göra åt dagens väder så jag får väl bita ihop och hålla tummarna för att timmarna på jobbet går fort.
 
Efter jobbet har jag en lugn onsdags eftermiddag och kvällen avslutas sen med ett pass på gymmet med Thea. Det ser jag fram emot betydligt mycket mer än jobbet. Annars händer det verkligen inget speciellt idag heller. Min tanke igår var ju att jag skulle blogga under eftermiddagen/ kvällen men det stod verkligen helt still i huvuvdet då. Jag hade då gått runt i mina egna tankar hela dagen så när jag väl kom hem och hade startat datan så fanns det inte några tankar kvar över huvudtaget. Så blir det ibland. Men nu måste jag sätta lite fart mot jobbet. Vi ses senare under dagen, kram!
 
Hade verkligen hellre tagit lite snö  idag än regnet...
Tisdags tankar
Godmorgon!
 
Tisdag och kallt även idag. När jag vaknade var jag alldeles kall och jag fattar verkligen inte alls varför då det inte direkt är kallt har inne. Kanske jag inte är helt frisk och att gårdagens träning påverkade det hela, ingen aning... Men i vilket fall som helst så känner jag mig både piggare och varmare nu efter att ha ätit lite frukost och om en stund ska jag i vanlig ordning vidare till jobbet.
 
Jag kom iväg till gymmet igår med Thea och det var verkligen en utav dagens höjdpunkter. Det är så himla skönt att bara komma iväg, träna och prata om allting i livet. Under de senaste dagarna har jag kommit fram till att jag inte alls har samma energi när jag vaknar och efter lite funderande har jag insett att det antagligen beror på at jag inte har Pelle längre. När jag hade honom så kändes det som att det alltid fanns en mening med att gå upp då jag alltid gjorde något som hade betydelse både för mig och honom på eftermiddagen efter jobbet. Nu har jag plockat bort den delen av mitt liv som gjorde att det fylldes med någon sorts mening och tomheten är inget som jag vant mig vid ännu. Men jag hoppas att jag snart ska känna att jag hittar någon form av balans och lycka i vardagen igen för som det är nu så känns det mest som att dagarna passerar och jag mest väntar på att tiden ska gå så att livet kan börja igen.
 
 
 
Tillbaka till denna tisdagen, eftersom det blev träning igår och jag antagligen inte är helt bra ännu så blir det ingen träning idag. Det innebär att jag har en extremt lugn tisdag eftermiddag/ kväll där jag inte har den minsta idé på vad jag ska hitta på. Om ni har något speciellt inlägg ni skulle vilja läsa så får ni gärna komma med idéer så skriver jag mina tankar om det. Ha en riktigt bra dag så ses vi i eftermiddag igen, kram!
Framtidsplaner; jobb & drömmar
En fråga som jag får lite hela tiden för tillfället är; vad ska du göra nu när du inte har kvar Pelle? Och det är verkligen en mycket bra fråga som jag tänkte dela med mig av mina tankar om här och nu. Jag kan ju börja direkt med att säga att jag planerar inte att åka någonstans den närmsta tiden, vilket kanske är konstigt med tanke på att det alltid har varit min plan. Men just nu känner jag att det är smartast att stanna hemma i Sverige, i mina vanliga vardag, ett tag till. Det som ligger bakom det beslutet är framför allt att jag kommer att resa en del till våren och sen ge mig iväg på en längre resa i sommar. Då känns det inte som någon bra idé att åka iväg nu, tjäna minimala summor pengar, och hela tiden veta att jag snart kommer behöva åka fram och tillbaka till Sverige hela tiden. Med de två jobben jag har nu vet jag att jag kan ta ledigt lite här och där, och jobben finns kvar och väntar på mig när jag kommer hem. Dessutom ger dom mig utrymme, rent ekonomiskt, att kunna resa och göra lite vad jag vill, vilket är något som jag värdesätter högt just nu. Exakt vad jag har för resor planerade inför första halvan av 2018 väntar jag dock med att berätta om förrän i början av det nya året.
 
Så min dröm om en utlandsflytt ligger på hyllan för tillfället, dock är den verkligen inte glömd. Under detta året har det trillat in ett par spännande jobbförfrågningar till just tävlingsstall utomlands så möjligheten till en flytt finns, även om det kanske inte blir just till de här stallen, det kommer jag låta tiden utvisa. Min plan just nu är att flytta först till hösten, när jag har rest klart, och verkligen kommer vara redo för att lämna allt för att satsa på det jag verkligen brinner för, hästarna! Jag kommer att söka efter ett tävlingsstall, helst hoppning, där jag kommer kunna jobba i ett team som tävlar på internationell nivå. Helst av allt vill jag komma någonstans där jag själv får möjlighet till mycket ridning, träning och såsmåningom även tävling. Men jag är helt klart beredd på att jobba hårt för att få utvecklas och kan absolut tänka mig att börja på botten och jobba mig uppåt. Dock kommer jag vara väldigt noga med att teamet jag kommer till ska vara trevliga och respektfulla, det är inget jag kommer kompromissa med. Jag har även betsämt att jag måste stanna i minst 6 månader till 1 år om det inte är ren kattastrof  för att verkligen ge det en chans.
 
 
 
Så såhär ser läget ut just nu. Självklart kan allting ändras. Skulle jag få ett riktigt dröm-erbjudande imorgon så skulle jag självklart fått tänka om, och ta chansen. Men annars tänker jag stanna där jag är nu, landad i mig själv, få lite mer livs- och världsrutin och sen ta nästa stora kliv på resan mot mina drömmar till sommaren.