Josefin Nilsson

Vinterträningen närmar sig
Något jag saknar och kommer sakna extremt mycket denna vintern är vinterträningen. Det finns inte mycket som slår den. Jag verkligen älskar att få klä på mig hur många lager kläder som helst och kämpa mig iväg i kylan, göra iordning Pelle, uppleva känslan av att tårna kommer fyrsa och krossas när man sitter av, och innan dess trimma på allting som ska förbättras och sätta en stadig grund inför vårens tävlingar. Det kan låta konstigt men jag älskar exakt alla de där delarna, allt från att sitta där i ösregn och skritta en tur i skogen, till att trimma en iskall kväll i strålkastarljuset på ridbanan. Och bäst av allt, åka iväg och träna hos min tränare, jobba vidare med alla svåra saker och samtidigt befästa grunden ännu mer. Frö i slutendan är det allt det där jobbet som gör det möjligt att komma tillbaka strakare och bättre än någonsin när tävlingssäsongen väl drar igång.
 
 
 
Under förra vintern la vi mycket fokus på stryka och bärighet genom att jobba med mycket cavalletti och små hinder. Dessutom blir Pelle som en tiger så fort det kommer fram lite bommar och glädjen han utstrålar går inte att missa. Det medförde att vi under våren kunde klättra på i klasserna och ha kul tillsammans alla dagar i veckan, oavsett om det var ett kravlöst pass i skogen eller inne på tävlingsbanan. På filmen nedan ser ni lite olika, ovisade klipp från vinterns träningar i slutet av 2016 /början av 2017, galet kul hade vi!
 
 
 
 
En fungerande vardagsrytm
Godmorgon!
 
Hur är det med er idag? Själv är jag galet trött även idag men jag har åtminstone koll på att det är torsdag och inget annat idag ;) För tillfället känns det som att jag skulle kunna sova hur mycket som helst utan att bli det minsta piggare men samtidigt är det kanske inte så konstigt. Jag tillbringar trots allt många timmar ute i kylan varje dag vilket tar en hel del energi, så även om mina dagar inte är i närheten av så aktiva somde var för lite drygt en månad sen så finns det mycket som tar energi i mitt liv. Och tyvärr får jag inte tillbaka energin på samma sätt av något annat som jag fick av att vara i stallet med Pelle. Däremot känner jag att jag äntligen börjar hitta en vardagsrytm som är fungerande där jag inte känner mig helt rastlös hela tiden.
 
 
 
Tillbaka till denna torsdagen, jag ska alldeles strax åka till jobbet och tillbringa dagen där med de få hästarna som är hemma. Upplägget idag är det samma som igår, med andra ord, alla ska gå i skrittmaskinen, hagen och på bandet. Vi ska mocka och fixa allting i stallet, och sen står det städning och häst-mys på schemat. Det blir bra! Exakt hur dagen imorgon sen kommer se ut får vi se då, men dagen idag kommer vara lugn men ändå bra.
 
Efter jobbet har jag ingen plan idag. Eventuellt blir det att jag får gå hem från Flyinge idag också, och jag tror knappast att jag har sån tur då så att jag blir upp-plockad av bussen. I vilket fall som helst så lär jag få fler timmar hemma då. Antagligen lägger jag lite tid på träning då, framför allt det där med att stå på händer då jag har tagit det lite lugnt med det se senaste veckorna. Och sen ska jag passa på att lägga lite extra tid på bloggen. Japp, så får det bli. Men nu är det jobbet som gäller. Hoppas att ni har en riktigt bra dag, kram!
Så typiskt mig...
Ja dagen idag har väl inte riktigt blivit som jag hade tänkt mig men trots det har jag ändå haft en bra onsdag. För det är ju det som det är idag, onsdag, inte tisdag som jag skrev imorse. Precis som jag skrev då så var jag extremt trött och att det blev läsliga ord över huvudtaget är ett under. Men det blev verkligen helt fel på dagarna, ett tag pratade jag om onsdagen, och sen tisdagen, osv. Antagligen hänger det ihop lite med att jag jobbar på olika jobb och lite fler dagar än en normal arbetsvecka, vilket medför att jag också blir helt vilsen på dagarna. 
 
Men färdig-pratat om det. Jag hade egentligen tänkt skriva något lite mer intressant inlägg, men som vanligt när jag väl landar vid datan så har alla tankar och idéer mystiskt försvunnit så nu sitter jag här med ett huvud fullt av tankar men egentligen inget vettigt att dela med mig av. Överlag har väl hela denna dagen varit lika oklar som mina tankar. Precis som jag trodde imorse så har chefen och hälften av hästarna i stallet åkt iväg på tävling utomlands och jag, ett gäng hästar och praktikanten är kvar hemma. Vilket medför att vi får det väldigt mycket lugnare än vanligt. När jag slutade fick jag gå hem från Flyinge, vilket jag har gjort många gånger under de åren jag pluggade på gymnasiet där, eftersom jag såklart inte hade med mitt busskort (och bussarna dessutom går riktigt dåligt både till och från Flyinge). I vilket fall som helst så hann jag inte gå mycket mer än 1,5km innan det kom en buss som stannade och undrade om jag ville följa med då den ändå var ur trafik och skulle mot mitt håll. Glad men chockad över att den hade stannat hoppade jag självklart på och slapp därmed gå ca 2km in till byn där jag hoppade av och gick de sista 1,5km hem.
 
Väl hemma insåg jag att jag inte hade några nycklar med mig heller så jag tillbringade 30 minuter utomhus hos kaninen i väntan på mina syskon. Efter att ha suttit stilla i 30 minuter kändes det som att jag skulle frysa fast så jag började gå runt och märker då att dörren till förrådet (som är uppvärmt) inte var låst. Så himla typiskt mig, jag hade kunnat sitta i värmen och väntat hela tiden men istället hade jag då varit ute i en halvtimme... Så nu har jag tillbringat resten av eftermiddagen till att vila upp mig och tina efter väntan i kylan.
 
 
Kort och gått en dag då allting har varit så typiskt mig och mina misstag, men allting löser sig och jag hade i alla fall tur med vädret.