Josefin Nilsson

LA:1 Torns ryttarförening, lite framåt lite bakåt
Det är mycket saker som pågår just nu som inte nämns på bloggen och på grund av det kände jag mig lite osäker på hur tävlings-starten igår skulle gå. Passet dagen innan var inte det ultimata och jag hade egentligen ingen superkänsla med mig när vi åkte till tävlingen, men samtidigt vill jag ta till vara på de chanserna jag får att tävla nu, för jag vet inte hur många tävlingar vi har kvar nu inom en snar framtid. 
 
Tack och lov kändes han fin redan när jag satt upp och det var väl tur det eftersom jag hade planerat så att vi bara hade 15-20 minuters framridning innan vi skulle starta. Hann rida fram på framridningen i alla gångarter under 10 minuter och fick sen gå ner till kollektingringen och fortsätta där. Överlag kändes han lite lagom pigg och inom ramen och jag gick ändå in på banan med en bra känsla.
 
Uppridningen i galopp som vi har tränat mycket på börjar nu kännas ganska enkel och Pelle ska verkligen ha mycket beröm för just sina halter när det kommer till uppridningarna. Där har han verkligen börjat förstå att vi ska rida upp på en spikrak-linje göra halt, där han ska stå helt stilla, och sen gå framåt igen först när jag ber om det, vilket han gjorde även igår. Så vi började starkt med en 7:a och sen gick det väl lite utför men överlag ändå en ganska jämn prestation och även poäng. 
 
 
 
Skänkelvikningarna hade jag velat ha mer tvärning i hela vägen eftersom jag vet att vi kan göra dessa bättre men vi fick ändå 6 och 6,5 på de så det är ändå okej tycker jag. Ryggningen är väl det enda jag är lite besviken över då halten inte blev helt jämn och sen fick ponnyn för sig att han skulle klia sig på benet.. jag lyckades rädda det men fick 5,5 här med kommentaren "motvillig" vilket känns tråkigt då vi kan göra detta så mycket bättre. Galopp-programmet är jag nöjd med, den förvända galoppen blev bra åt båda hållen och även här fick vi 6:or mer eller mindre rakt igenom vilket jag kanske kan tycka är lite snålt men ändå okej. Den andra halv igenom innan förvända galoppen tycker jag att han drar iväg lite men detta är inget domaren kommenterade utan här fick vi 6,5, medan vi i den första fick kommentaren "för snäv sväng" och en 6:a. 
 
Sen som så många andra gånger så är det ju något som inte kom med på filmen och denna gången var det den avslutande halten där vi fick 6,5. Resultatet blev 59,861% vilket känns okej och som en rättvis bedömning även om jag gärna hade haft ett par procent till, men det kommer väl med mer träning antar jag.
 
Och som vanligt rekommenderar jag att välja den högsta HD-kvaliteten
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress