Josefin Nilsson

Work Tag

1. Vad ville du bli när du var liten? Jag ville bli veterinär jag var riktigt liten om jag inte minns fel, sen hade jag en dröm om att starta och driva ridskola ett tag också.

2. Vad trodde du att du skulle bli när du var tonåring? I mitt huvud sen jag var typ 10-12 år har det bara funnits en enda tanke och det har varit att flytta utomlands och jobba med hästar som beridare/ tävlingsryttare, en dröm som helt klart lever kvar.

3. Vilka var dina bästa / sämsta ämnen i skolan? Överlag var jag väldigt jämn i alla ämnen under högstadiet så typ bra i allting utom tekink och engelska. Under gymnasiet var alla hästrelaterade kurser och idrotten lätt bästa ämnena och sämst var engelska, samhällskunskap och fysik.

 Jag och Jane på skolmästerskapet.

4. Vad gjorde du efter gymnasiet? Tog en månads sommarlov, åkte till London med familjen och sommarjobbade resten av sommaren. Reste  till Kanarieöarna med en kompis och började jobba i ett stall.

5. Vilket var ditt allra första jobb? Mocka ut boxar i Flyinge, ta in hö och städa stall (?), eller jobbet på renhållingsverket i Lund, det beror på hur man räknar "första jobb".

6. Vad har du haft mer för yrken? Förutom lite allt i allo och renhållingsarbetare då, så hästskötare.

7. Vad går ditt nuvarande jobb ut på? Fixa allt i stallet och se till så att alla hästar mår bra och får vad de behöver så att de kan prestera på topp.

8. Vilka är dina starka / svaga sidor på ditt jobb? Att jag alltid är väldigt noga och sätter hästarna i förstahand i alla lägen, det skulle nog kunna vara min svaghet också då det ibland innebär att jag, till exempel, glömmer äta...

9. Nämn något som du är extra stolt över att ha gjort i ditt jobb? Det finns nog inte direkt något i jobbet som jag är särskilt stolt över att jag har gjort men jag är stolt över att jag fick jobbet genom att jag tidigare hade visat vad jag kunde och gjort ett så pass stort intryck att de valde att satsa på mig och ta kontakt med mig för att de ville att jag skulle börja jobba hos dom.

 

10. Vad skulle du vilja jobba med om du inte hade det yrke du har i dagsläget? Haha, en väldigt bra fråga som jag ställer till mig själv typ dagligen. Jag har verkligen ingen aning och det är väl lite det som är mitt problem. Innan jag vet vad jag vill göra med mitt liv "när jag är klar med hästarna" så kommer jag inte heller börja plugga till något annat.

11. Vad tror du skulle vara det sämsta jobbet för dig? Svår fråga, många jobb är ju inte som man tror men jag hade nog inte velat vara persoligassistent även om det hade fungerat. Kirurg hade jag inte klarat av, klarar inte allt kladd som det är ens när man ser någon operera i TV.

12. Vad gör du om fem år? Om 5 år blir jag 25 och jag har förhoppningsvis kommit fram till vad jag egentligen vill göra då. Antingen är jag fortfarade ute i världen och jobbar med tävlingshästar på elitnivå, förhoppningsvis som ryttare, eller så är jag tillbaka i Sverige och har börjat plugga till något framtida yrke. I vilket fall som helst så har jag varit ute i världen minst 1 år och satsat på mina drömmar.

 Marcus Ehning under Göteborg Horse Show 2014 (?)
Tuva Björnwall

Kul att läsa :)

Svar: Kul att du gillade det :)
Josefin Nilsson

Tilda Barkselius

Himla kul att få läsa!

Svar: Kul att du gillade det! :)
Josefin Nilsson

Ebba Carlström

Intressant inlägg, får man låna just den tagen? Hade varit ett roligt inlägg att skriva själv :)

Svar: Kul att du gillade det, absolut självklart får du låna :)
Josefin Nilsson

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress