Josefin Nilsson

Vad jag vill och vad jag väljer
Som jag sa igår så har jag under de senaste dagarna tillbringat en del tid med att hjälpa mina syskon med olika skoluppgifter. Jag skulle aldrig skriva något åt dom men jag har ingenting emot att hjälpa till att hitta fakta, förklara olika modeller/ teorier eller i allmänhet bara agera "bollplank" när de behöver någon att diskutera med. Så utöver matte och naturämnena som jag har läst väldigt djupgående i jämför med mina syskon, så har jag nu fått hjälpa till med hur man lägger upp ett tal inför svenska nationella.
 
Och årets ämne för 1:orna på gymnasiet måste jag ändå säga att jag älskar. "Vad jag vill och vad jag väljer" alltså hur härligt ämne?! Själv känner jag att det finns hur mycket som helst att prata om där, mina syskon var kanske inte lika taggade, men det känns verkligen som ett fritt ämne och något som jag tror att exakt alla kan känna igen sig i. Många gånger tror jag att vi innerst inne vill göra / säga en speciell sak men väljer att inte göra det för att vi är rädda för vad som skulle kunna hända. Jag ville starta L:B med Pelle i mitten av maj 2012 och jag valde att göra det för att jag inte lyssnade på vad alla andra hade att säga om det. Men hade jag inte verkligen velat det, och bestämt mig för att jag skulle göra det, då hade jag lätt kunnat påverkas av att alla andra inte trodde på oss. Att vilja göra något är en sak men att sen välja att göra det tror jag kräver en hel del mod.
 
Ämnena jag hade på gymnasiet var "Skiljda världar" i 1:an och "Minoritets-språk" i 3:an. Ämnet i 1:an var ändå ganska lätt men att skriva ett debatterande tal om minoritets-språk i 3:an var allt annat än lätt. Därför är det extra kul att få hjälpa till med ett ämne nu som jag faktiskt tycker är intressant. Vad tycker ni, har ni någon gång upplevt känslan av att ni vill göra något men valt att göra något annat?
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress