Josefin Nilsson

Ridpass i sommarvärme
Men WOW vad fint väder det blev. 18 grader och solsken, det hade jag verkligen inte räknat med imorse. Jag var lite rädd för att den plötsliga värmen skulle göra Pelle väldigt trött men han kändes ändå fin och fräsch. Däremot valde jag att inte rida så länge för att låta honom spara på energin och hela tiden tycka att det var roligt.
 
Superfin i skritten redan när jag kortade tyglarna men sen när jag började trava honom gick han inte riktigt framåt så valde att börja med galoppen istället. Han fick rulla på ett par varv åt båda hållen i en lite större galopp där jag bara stod i lätt sits innan jag gick in på en volt och ställde igenom honom ordentligt åt både höger och vänster. Och då lossnade verkligen allting direkt, han kom igenom kroppen, blev supermjuk och sökte sig framåt neråt, fina ponny!
 
Därifrån jobbade vi vidare i traven med serpeltiner och övergångar innan vi gjorde två uppridningar i galopp och sen travade av. Med andra ord ett bra joggingpass där jag verkligen känner att jag fick igenom det jag ville. Dessutom är det ju verkligen så härligt att kunna rida i bara t-shirt i slutet av mars, lyx!
 
 
Sista mars 2017
Godmorgon!
 
Hur är det med er idag? Själv känner jag mig både piggare och lugnare idag än vad jag gjorde igår så det känns verkligen skönt. Dock är det fortfarande mycket tankar som snurrar i huvudet men det tänker jag ta tag i under dagen. Vädret ser något mer lovande ut idag och jag hoppas verkligen att det håller i sig så att jag kan hålla mig till dagens plan med Pelle.
 
Nu under förmiddagen ska jag en sväng till stallet för att lägga på Pelle rätt täcke innan han går ut i hagen och sen passar jag på att mocka när jag ändå är där. Ridningen sparar jag till i eftermiddag i hopp om att banan hinner troka lite då efter allt regn som kom igår. Planen är att rida ett lättare joggingpass idag för att han ska få stretcha igenom kroppen. Imorgon trimmar jag sen lite hårdare och sen har vi tävlingen på söndag. Men som sagt regnade det ganska mycket igår så jag får helt enkelt se om banan är bra att rida på idag eller om vi får ta joggingpasset i skogen istället.
 
Utöver stallet tänker jag gå en runda med Tage idag också, vid lunch tror jag att det blir. Och ikväll åker jag till gymmet tillsammans med min syster för att träna ett rent styrketränings-pass där. Det är väl ungefär dagens planer. En helt vanlig fredag med andra ord. Hoppas att ni har en superbra dag, vi ses senare, kram!
 
 
Återhämtnings-dag
Godmorgon!
 
Torsdag och mer än halva veckan har passerat. Jag jobbade igår och har nu ett par lediga dagar till innan jag sen får ett par mer intensiva veckor. Så jag tänker helt enkelt njuta så mycket av ledigheten som möjligt. Egentligen hade jag tänkt att jag kunde passa på att köra ett pass på gymmet nu under förmiddagen men träningen i måndags och tisdag har verkligen satt sina spår och jag har nu mer träningsvärk än någonsin tidigare. Det känns som att musklerna har dragit ihop sig minst 10 cm i benen och bara att stäcka ut benen för riktigt ont. Så jag tror att jag ska låta kroppen återhämta sig idag och sen kör jag på som vanligt igen imorgon.
 
Bortsett från träningsvärken är det bra med mig. Jag och Pelle hade en riktig superträning igår där allting kändes så enkelt. Vi la extra fokus på skänkelvikningarna och den förvända galoppen inför söndagens start och det kändes så himla enkelt, bästa ponny! Utöver träningen gick vi igenom hela upplägget på tävlingen med min tränare och har nu en klar plan över exakt hur vi ska gå in i vår "fokus-bubbla" från att vi kommer till tävlingsplatsen tills när jag har ridit klart. Nu är jag bara supertaggad!
 
Idag är min plan att bara skritta ut Pelle en helt kravlös runda så att även han får återhämta sig lite innan vi sen tränar på målmedvetet fredag och lördag. Men utöver stallet kommer det inte att hända så himla mycket idag. Jag går antagligen en runda med Tage vid lunch, mys, men det är väl ungefär vad som händer.
 
Hoppas att ni har en superbra torsdag, vi ses senare, kram!