Josefin Nilsson

LA:1 Skromberga ryttarförening 17 juni 2017
Som jag skrev i söndags så kändes Pelle faktiskt väldigt fin på lördagens tävling. Min plan från början var egentligen att jag skulle ridit en LA:1 den 10 eller 11 juni och sen startat ett meeting i Båstad mellan den 16-18 juni, LB:1, LA:1, LA:1 men efterhand som tävlingarna ändrade klasser och blev inställda hit och dit så tänkte jag om och åkte till Skromberga istället och red en LA:1 där då det var både fler anmälda och närmare att köra.
 
Lite screen-shoots  från filmen
 
Det var riktigt varmt och framridningen var dessutom i ridhuset för ponny så där var det både varmt och dammigt. Tack och lov fick jag en bra känsla direkt när jag kortade tyglarna och Pelle var verkligen hos mig. Hela framridningen la jag bara fokus på att lösgöra honom och hålla honom lugn i huvudet. För min egen del hade jag gärna velat känna lite på skänkelvikningarna, den förvända galoppen och ökningarna redan på framridningen, samt plocka upp hnoom i formen, men då blir han lätt så himla taggad och resultatet blir alltid att han rinner iväg och blir springig. Så fokus låg på lösgjordheten och sen gjorde jag ett par halter och en ryggning inna vi gick upp till banan.
 
Hann rida typ tre varv i collecting-ringen inna vi gick in på banan men det gjorde inget för min del. Och för första gången på i stort sett hela denna säsongen så tittade han inte det minsta på något inne på banan. Så jag började verkligen med en bra känsla. Halten i inridningen gjorde han väl ändå ganska bra, dock fick vi till det helt klockrent dagen innan så den var väl lite besvikelse. En 6:a på den. Ökningarna försökte vi oss på idag för första gången på länge och själv fick jag en ganska bra känsla och jag tycker ändå att det syns att han länger stegen lite, samtidigt förstår jag domaren som tycker att det blir för hastigt, så det får vi helt enkelt försöka träna vidare på. Skänkelvikningarna var okej men här hade jag velat ha lite mer tvärning, 6,0 och 5,5 på dom.
 
 
Ryggningen var dages stora bedrift måste jag säga. Det har aldrig direkt tillhört Pelles bästa del (inte från när han tävlades dressyr av tidigare ägare heller) så att vi lyckades få 6,5 på den denna gången känns riktigt kul! Skritten var han också jämn i och även om övertrampet blev lite kort så är jag nöjd med det då vi lätt får takt-inslag här. Galoppen däremot tycker jag att vi fick lite lite betalt för, han kändes fin här och jag tycker att han ser fin ut på filmen också men poängen låg på 6 och 6,5 även här. Sista halten är jag inte nöjd med. Han ställde sig fint först och precis när jag skulle hälsa så börjar han ställa om sig igen vilket medförde att "stillheten" blev för kort, tråkigt då det är en sådan sak som det annars är lätt att tjäna poäng på... Slutkommentaren var "Fin ponny men behöver bli starkare för att kunna gå med mer bärighet och stadigare form.", vilket jag bara kan hålla med om. Precis som jag har skrivit innan så har vi nu en bra grund med en arbetsform och en joggingform (lång och låg) men tävlingsformen behöver vi jobba vidare med och framför allt behöver Pelle bli strakare här så att han orkar  bära sig själv med mer energi och samling. Men vi är trots detta nöjda med våra 60,42% och sen jobbar vi vidare inför kommande tävlingar.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress