Josefin Nilsson

New York - Lång promenad
Första dagen i New York och dagen då vi gick som absolut mest, nästan 3 mil. Dessutom var det riktigt varmt, runt 30 grader tror jag och vi hade med oss alldeles för lite vatten, men vi börjar dagen från början. Vi var väl fortfarande lite fel i tiden så vid kl 08 var vi på väg ut för att äta frukost och då var det inte direkt speciellt mycket andra människor som var igång, riktigt mycket lugnare än vad det var under övriga timmar på dygnet i denna staden. Vi gick till Junior´s där jag åt Yougurt med bär och granola samt en Bagle, sen var jag också mätt i stort sett hela dagen.
 
 
 
 
Vid 09:30 hade vi påbörjat vår långa promenad med första målet The High Line. High Line är en före detta tågbana som går på ett spår uppe i luften, numera är det en promenadslinga som sträcker sig från 30th street till 12th street där man har utsikt över Hudsonfloden. Riktigt fin väg som jag verkligen kan rekommendera att gå om ni åker till New York, lite växlande miljö och man får verkligen se mycket från ett perspektiv lite uppifrån. När vi kom till slutet av High Line så hade vi alltså gått från 47th street där vi bodde ner till 12th street vilket personalen på hotellet tyckte var helt omöjligt långt, men där slutade inte dagens promenad utan vi fortsatte söderut. Nästa mål var One World Trade Center och 9/11 Memorial, men på vägen dit hann vi med att gå in i lite olika butiker och en dricka på Starbucks. Minnes platsen för 9/11 var verkligen fin och riktigt stor och efter det hade jag sen känt mig ganska redo att börja gå tillbaka men eftersom min syster verkligen ville enda ner för att se Frihetsgudinnan så var det bara att traska vidare.
 
 
 
 
 
 
 
Tack och lov var det ju fint väder så att vi fick en skymt av Frihetsgudinnan innan vi sen gick vidare mot Brooklyn Bridge, som visade sig vara lång den med. Det hade då hunnit bli riktigt varmt och tyvärr blåste det inte heller något direkt så det var en varm promenad innan vi ens kom ut på bron. Vi gick ungefär halvvägs, 1km, på bron innan vi valde att vända och gå tillbaka efter att ha kollat på utsikten lite där också. Promenaden, raka vägen tillbaka upp till Times Square och hotellet, tog sen ca 2 timmar och det var en hungrig familj som valde att äta på Hard Rock Café. En helt okej hamburgare blev det där, dock får den inte högsta betyg i förhållande till alla andra hamburgare det blev under denna resan.
 
 
 
 
 
 
Tillbaka på hotellet fick jag och min bror sen ett ryck och gick till gymmet vid kl 21. Man skulle ju kunna tro att benen inte skulle orka mer efter den promenaden vi hade gjort innan men vi både sprang lite och körde lite olika styrke övningar innan vi trötta somande på hotellet.
Fanny

Åh så härligt med New York! Vill verkligen åka tillbaka dit :)

Svar: Ja det var verkligen en riktigt härlig resa och New York va så fint :)
Josefin Nilsson

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress