Josefin Nilsson

Mot New York
Och så blev det tisdag och det var dags att packa ihop väskorna och ge oss iväg mot större städer och en annan delstat, närmare bestämt New York, Manhattan. Tanken var att vi skulle ta tåget från Windsor Locks vilket är ett väldigt litet samhälle i norra Connecticut men när vi stod där och väntade så visade det sig att tåget tydligen inte gick på grund av någon utbyggnad av banan. Så istället fick vi åka någon ersättningsbuss, och helt ärligt det var den värsta två timmars bussresa jag någonsin har åkt. Åksjuka som bara den, dåliga säten, airkondition som inte gick att stänga av och ett himla skumpande. Väl framme i New Haven, där tåget skulle gå igen, var jag både illamående, åksjuk och så kall så att jag skakade, bättre start på dagen har jag haft.
 
Istället för att ta det tänkta tåget tog vi sen en metro till New York, en betydligt trevligare resa på ca 2,5 timme till Grand Central Station. Åksjukan satt dock kvar i stort sett hela denna resan också och med kanske 1,5 timme kvar lyckades jag somna vilket medförde att jag kände mig betydligt mycket bättre när vi väl var framme. Kl var då ca 15 och med tanke på att vi bara hade ätit frukost så gjorde vi valet att hitta något att äta direkt. Åt någon god kyckling-macka på Pershing Square och sen letade vi oss till hotellet förbi Times Squre.
 
 
 
 
 
Väl incheckade gav vi oss ut på stan en runda för att se lite hur långt det var att gå mellan olika platser och hinna se lite helt enkelt. Vi hann även med lite mer shoppning och kom sen förbi Rockafeller center och Times Squre efter att det hade blivit mörkt, innan vi kom tillbaka till hotellet och somnade ganska direkt efter en händelserik dag.
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress