Josefin Nilsson

Dags att sätta igång!
Pelle var verkligen i riktig topform när jag åkte och därför kändes det såklart tråkigt att behöva sätta honom på två veckors vila när jag helst av allt hade velat starta ett par klasser till och sen träna vidare hela sommaren. Men eftersom jag skulle resa bort och det inte fanns någon annan heller som hade tid till att rida honom så fick det bli som det blev. Vilket nu medför att han kommer få en igångsättningsperiod under ett par veckor.
 
Från träningen dagen innan vi åkte
 
Egentligen skulle jag säkert kunna sätta igång honom direkt med vanliga pass, för det är ju trots allt bara två veckor han har vilat och under den tiden har han inte direkt lagt på sig en massa övervikt och han har kunnat röra sig fritt i alla gångarter dygnet runt. Så han har antagligen inte hunnit tappa något. Men efter alla skador så sitter det mer spärrar i mitt huvud än någon annan stans så för att jag ska vara säker på att belastningen inte ökas på för fort och leder till nya skador så har jag valt att ta det lugnt för Pelles skull och för att jag rent mentalt ska kunna hålla mig lugn.
 
Min plan nu för de kommande två veckorna är att lägga mycket fokus på grunderna och till största del ute i naturen. Olika underlag är stärkande och för benens skull är det alltid bra att rida på grusvägar/ skogsväg/ gräs istället för på djupa/ tunga ridbanor, så vi kommer med andra ord trava och galoppera en del ute där vi egentligen kan träna på som vanligt fast utan volterna. Och framför allt kommer vi att lägga in mycket lugnare dagar där vi bara skrittar ut en runda i skogen eller på någon annan asfalterad väg eller ridslinga. Min plan innan sommaren är slut är också att checka av alla benen hos veterinärerna mest för att verkligen veta hur det ser ut nu (mer än ett år efter friskförklaring) men mer om det och planerna därefter kommer jag att ta när det närmar sig.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress