Josefin Nilsson

Dagen höjdpunkt, bokstavligen!
Efter en dag med en så lång promenad, somdet blev dagen innan, så kände sig nog alla i familjen lite trötta så det passade perfekt för oss att planen bara var att hålla sig runt de gatorna där vi bodde. Sen blev det väl lite längre promenad än planerat eftersom min bror letade efter speciella butiker och kepsar, men det är en helt annan historia. I vilket fall som helst började vi dagen med att gå några gator uppåt för att äta frukost på Ellen´s Stardust. Verkligen ett supermysigt ställe där personalen står för underhållningen i form av sång då de som jobbar där är personer som drömmer om att bli Broad Way stjärnor (vilket väldigt många tidigare anställda också har blivit) Jag valde Chocolate Chip Pancakes och det visade sig vara ett mycket bra beslut även om jag var extremt mätt väldigt länge efteråt.
 
 
 
När vi hade ätit klart började vi gå mot östra sidan av Manhattan och fick då se FN:s högkvarter, riktigt stor byggnad, och någonstans där på vägen började värmen att komma tillbaka efter natten. Vi fortsatte vår promenad söderut i jack på den där kepsen och på vägen dit hann vi se en del andra stora byggnader (såklart) och en och annan park. Konstigaste huset vi såg var helt klart det "platta" huset, ett hus med enbart två sidor... mycket märkligt.
 
 
 
 
Lagom tills när kl var runt 13 kom vi förbi en adress där vi hade läst att det skulle ligga ett Nutella Café så det fick vi såklart prova. Jag och min syster tog varsin Nutella Crep med jordgubbar och det var galet gott. Väl där inne insåg vi dock att det där stället var så mycket mer än bara ett Nutella Café, typ en mat marknad fast inomhus.
 
 
 
Vi började sen ta oss tillbaka mot hotellet igen för att vi skulle kunna äta kvällsmat lite tidigare. På vägen tillbaka gick vi en runda på ett biblotek i New York som jag inte vet vad det heter men stort var det i alla fall. Inne på barnavdelningen där hittade vi orginal-gänget från Nalle Puth, gulligt! Tillbaka på hotellet passade vi på att gymma lite och sen gjorde vi oss iordning för att äta, där dagens val blev den italienska restaurangen Pasa Note. En riktigt god pizza och efteråt var jag så glad över att vi inte skulle upp i Top of The Rock direkt.
 
 
 
 
 
För det var det som var kvällens plan och jag skulle också vilja säga dagens höjdpunkt, bokstavligen talat. Hissen tog 45 sekunder och vips så var vi 67 våningar ovanför marken där vi fick ta rulltrappan upp till 68 vångingen. Sen insåg vi att det gick att gå ytterligare två våningar upp så från 70 våningar upp stod vi i över en timme och tittade ut över både södra och norra Manhattan, galet fint! Och så avslutades även denna dagen efter att ha sett hela New York ur ett helt annat perspektiv.
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress