Josefin Nilsson

Måndag 31 juli 2017
Godmorgon!
 
Måndag och jag är inte direkt supertaggad just nu, snarare lite nervös över hur det här faktiskt ska gå. Jag har nu jobbat 3 veckor på sommarjobbet och det har fungerat bra, nu är dock båda mina "ordinarie"kollegor på semester, vilket innebär att jag nu får ta över ansvaret för att vi ska hitta runt i stan och få med oss allting. Det kan gå exakt hur som helst känner jag och just nu hoppas jag bara på det bästa.
 
Huvudet kommer antagligen vara helt slutkört i eftermiddag/ kväll så därför känns det bra att jag och Thea planerade in ett gympass direkt efter jobbet idag. När jag sen tar bussen hem ska jag passa på att hämta hem Tage som ska bo hos oss ett par dagar. Finaste hunden, dessutom är det riktigt längesedan jag sist träffade honom så det ska bli mysigt! 
 
 
 
Och sen avslutar jag dagen i stallet. Pelle gick ett ordentligt pass på banan i lördags där vi galopperade mycket och känslan var bra. Kanske inte riktigt där vi slutade innan jag åkte till USA men ändå bra. Igår red vi ut till backarna för att konditionsträna och då var han riktigt fin, mjuk och lösgjord, kul! Så eftersom han har gått hårt nu ett par dagar, och jag dessutom kommer vara trött, så har jag valt att låta honom vila idag. Antingen tar vi en promenad eller så skrittar jag ut honom en kort runda. Vi får se ikväll.
 
Hoppas att ni får en bra start på dagen och veckan, och annars får vi bara försöka göra det bästa av det hela. Vi ses senare, kram!
#Tb New York från ovan
 
 
 
 
För exakt en månad sen avslutade vi kvällen uppe på Top of The Rock med utsikten över New York. Absolut det mäktigaste jag någonsin sett och så himla fint att se hela staden mörkläggas och sen långsamt tändas upp igen.
En lördag i slutet av juli
Godmorgon!
 
Hur är det med er idag? Själv känner jag mig utvilad och pigg. Vädret däremot är inte alls lika fint idag som det har varit de senaste dagarna. Solen var framme när jag vaknade men nu har den förvunnit igen och regnet verkar vara på ingång. Lite tråkigt men vad ska man göra. Jag ska i alla fall snart göra mig redo för att åka ner en sväng till Flyinge. Det är nu lite mer än en månad sen jag jobbade min "sista" dag i tävlingsstallet så jag ska dit och prata lite med dom. Och nej, jag har inte slutat där helt, utan jag har bara ett uppehåll nu under sommaren för resor och mitt sommarjobb, till hösten kommer jag antagligen tillbaka dit igen.
 
Vad som sen händer resten av dagen har jag ingen aning om, förutom stallet och Pelle då. Pelle joggade jag på banan igår och även om han var både stel och lite ojämn i takten till en början så tycker jag att vi kom igenom det ganska bra. Han var mjuk i båda sidorna när vi slutade och efter att ha ridit mycket övergångar och verkligen fokuserat på att känna takten och att alla steg var lika långa hela tiden så kändes han jämn och liksidig när vi slutade. Så planen idag är att jobba vidare med takten och lösgjordheten men vi ska även lägga lite tid på galoppen där han för tillfället blir lite väl lång och tappar bärigheten. Med andra ord ska vi aktivera bakbenen ordentligt idag så att han sätter mer vikt på dom och kan komma upp i en rundare, mer bärig galopp där framdelen är lätt oavsett om formen är lång, låg och rund eller hög. 
 
 
 
 
Och sen får vi se vad som händer i övrirgt. Hoppas att ni har en riktigt bra lördag framför er, vi ses senare under dagen men mer uppdatering, kram!