Josefin Nilsson

Fördelen med att jobba med hästar
Hej!
 
Hur är det med er idag? Jag hade en riktigt bra måndag igår där det efter gymmet blev att vi firade jul med pappas halva av släkten. Riktigt mysigt! Och idag har jag tillbringat exakt hela förmiddagen i stallet, på jobbet i Flyinge. Hästarna har börjat förstå när jag kommer med bilen nu, sånär de hör att jag låser bilen och går mot stallet så drar de igång med att gnägga, trampa runder och såklart är det alltid någon som börjar hugga i boxgallret för att dra igång alla andra i väntan på frukosten. Men när alla väl har fått sitt hö så finns det inte mycket som slår en morgon i stallet.
 
Hästarna har uppfört sig bra idag trots att de har sin vintervila nu och lite halvt stormkänsla utomhus. Gänget i hagarna höll sig lugna tills när jag tog in andra gruppen från skrittmaskinen vid kl 11 och efter det hade jag inte direkt något annat väl än att ta in de från hagarna också då alla sprang som galningar, bockade, stegrade och dansade in på tvären. Men helt ärligt tar jag hellre att de är pigga, lite halvt vilda, och glada än att de bara skulle stått och hängt i någon hörna. Det är lite det som jag tycker är så kul med hästar, att alla verkligen har sina egna egenheter och idéer. 
 
En häst som stod i stallet där jag jobbar under förra hösten, den och en utav katterna var verkligen bästa vänner.
 
Nu är jag hemma igen, har tagit en dusch och börjar få upp värmen igen. Lagom tills när jag var klar för att åka hem så började det blåsa ännu mer och ösregna, så då var jag verkligen bara glad över att kunna sätta mig i bilen och komma hem till värmen. En lugn eftermiddag och kväll väntar för min del. Tänker att jag ska gå ner och hämta Tage snart, våra släktingars hund, som kommer att bo här nu ett par dygn, mysigt! Planen är också att jag ska lägga lite tid på bloggen, så kika in här senare ikväll för mer uppdatering. Vi ses sen, kram!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress