Josefin Nilsson

Årsresumé 2017 del 5
September månad börjades med jobb i Lund. Som sagt var ju min plan i början av året att jag bara skulle jobba kvar på jobbet i Lund (och Flyinge) fram tills sommaren/ efter sommaren, för att sen flytta utomlands då vi förhoppningsvis skulle fått sålt Pelle. Men så blev det ju inte. Istället fortsatte livet att rulla på så som det hade gjort under sommaren med jobbet i Lund där jag jobbade minst 75% under september månad. Det var ca en vecka under hela månaden som jag inte behövdes där och därmed blev ledig eftersom jag bara är anställd som timvikare. 
 
Men utöver jobbet så började jag månaden med att sätta mig på ett flygplan igen för tredje gången på mindre än två veckor, och då är jag inte ens den som egentligen gillar att flyga. Tillsammans med majoriteten av familjen tillbringade jag helgen i Stockholm där vi hann med shoppning, fotografiska museet, träffa min kusin, och såklart äta massa god mat och fika. När jag väl kom hem hann jag inte mycket mer än att lämna väskan innan jag åkte vidare till Elsa för att fira hennes 20-års-dag och fick äntligen träffa mina mycket saknade kompisar igen. 
 
Pelle och jag firade 7 år tillsammans, helt galet med tanke på att vi från början bara skulle haft honom i 10 månader. Men jag är glad att det blev som det blev för jag hade inte kunnat få en bättre första (och enda) ponny. Dock skulle jag inte vilja påstå att vi hade någon större tur där i början av månaden. Spekulanterna på Pelle var galet veliga fram och tillbaka med sina beslut, och mitt i allt så snubblade Pelle in genom stalldörren, vrickade sig, blev halt och fick sen vila en vecka innan jag kunde göra sätta igång igen. Där i vila missade vi både träningar och tävlingar men det gjorde verkligen ingenting med facit i hand för väl tillbaka var han finare och jämnare än någonsin både på träningen och den regionala LA:1 an i Torn, där vi lyckades rida ihop 63% och ett kval mot nationella starter, trots lite missar, i slutet av månaden.
 
 
I övrigt hade jag ett mentalt sammanbrott ett par veckor in i månaden då jag verkligen var helt slutkörd efter sommaren och fick verkligheten som en käftsmäll av ångest efter att ha kommit hem fårn Portugal i slutet av augusti. Men efter att ha tagit itu med alla de där känslorna och pratat ut, så insåg jag att jag behövde börja sätta mig själv mer i fokus, och det är nog bland det bästa och snällaste jag har gjort mot mig själv det här året.
 
 
 
Oktober månad fortsätte väl egentligen på exakt samma sätt. Jag jobbade på i Lund exakt varje dag (måndag-fredag) med även lite övertid under månaden vilket gav en hel del pengar, vilket aldrig är fel. Men jag började ändå känna att det var dags att komma tillbaka till stalljobbet då jag trots väldigt snälla kollegor är den enda tjejen på hela arbetsplatsen som är under 30 år, och det kan ibland kännas lite ensamt med tanke på att jobbet ändå inte är något som jag verkligen brinner för. 
 
Jag tog tag i min egen träning igen och började träna pass, dessutom hade Thea genomfört hela insparken och ingen var nog gladare över det än jag eftersom det innebar att jag fick mer tid med min kompis igen. Vi var under början av månaden på Breeders och såg 4-åringarnas dressyrfinal med Charlotte Dujardin som testryttare, extremt inpirerande! Också hade vi picknick i skogen med Theas hund och Jonna, super-mysigt!
 
 
 
Saga åkte iväg utomlands för att jobba med hästar i en vecka och vips så hade jag fått en till häst ett tag. En fin unghäst som under hösten gjorde fina framsteg och nu står hos en fälttävlandsryttare i Europa, det ska bli kul att följa den stjärnan i framtiden. Min egna stjärna, Pelle, var i fin form och vi började sikta mot debut i LA:P1 vilket vi hade tänkt starta i slutet av oktober/ början av november. Det hade varit helt tyst ett tag runt försäljningen och jag och familjen hade börjat ställa in oss på att vi skulle ha kvar honom under hela vintern/ nästa vår också. Men så på väg hem från en mindre lyckad LB:1 så fick jag ett samtal från en dam som ville komma och titta på honom. Vi bokade in en provridning till sista veckan i oktober och det gick väl helt okej. I samma veva hörde en annan familj av sig som vi valde skulle komma ner och prova honom ändå även om damen redan hade sagt att hon var intresserad av att köpa. Tankarna gick åt alla håll och kanter i slutet av månaden och som ni alla vet så gick han igenom beskitningen och såldes till familjen i slutet av den månaden, med flytt i början av november.
 
 
Tage var hos oss under den sista helgen i oktober och fick självklart följa med och träffa Pelle då, ingen av oss visste då att det skulle bli sista gången som dom två kompisarna träffade varandra.
Emelie Andersson

Åh vad kul att blicka tillbaka under året och jag älskar näst sista bilden :)

Svar: Ja det blir så tydligt då vad man verkligen har hunnit med att göra under året, tack det gör jag också :)
Josefin Nilsson

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress