Josefin Nilsson

Årsresumé 2017 del 3
Maj bjöd på överlag ganska fint väder och jag tillbringade en hel del dagar på mina två jobb även denna månaden. I stallet var teamet iväg på tävling denna månaden också vilket för min del innebar en del ridning av de fina hästarna som var hemma, men såklart också mycket jobb. Jag fyllde 20 år i mitten av månaden och bokade resan till Portugal med Thea. Med den resan bokad längtade jag ännu mer till sommaren och allt vad den skulle innebära. I slutet av månaden skrev jag på papperna för mitt sommarjobb i Lund, bestämde mig för att tacka nej till ett erbjudande om en utlandsflytt, och fick prata med min chef i stallet om ett uppehåll på det jobbet under sommaren.
 
 
 
Utöver jobbet så försökte jag njuta så mycket som möjligt av all min tid med Pelle. Vi hade ett par provridningar och det kändes helt plötsligt som att han skulle kunna vara såld när som helst, vilket såklart gjorde att mycket känslor drogs upp och jag kände mig allmänt förvirrad. Mitt i allt det tränade vi på som vanligt med en fin känsla, startade två LA:1 klasser med varierat resultat och för första gången någonsin kände jag att dommaren inte gav en rättvis bedömning. I den ena LA:1 fick vi 50,5% vilket inte alls stämde överrens med varken känslan eller filmen, och kommentarerna i protokollet speglade inte alls ritten, vilket var extremt tråkigt. Vi tog nya tag och fick till en bättre känsla än någonsin men med några små missar, två veckor senare, och resultatet blev 59,8% där.
 
 
Under maj månad blev det också många mysiga promenader med Tage i det fina vädret de dagarna när jag var ledig, riktigt mysigt!
 
 
 
Juni var verkligen en månad som jag ser tillbaka på med en del stress över allt och inget. Allt från en inre stress över om Pelle skulle bli såld eller inte, och om det då skulle bli av innan vi åkte iväg på vår semester. Till stressen över att hinna till träningar och studentfirande. Men det var också en väldigt rolig månad som jag fick ut väldigt mycket av. Jag började månaden på jobbet i stallet där jag myste så mycket med hästarna som jag bara hann med. En utav hästarna blev det mer eller mindre att jag red varje gång jag var där, och det går det inte direkt att klaga över i fint soligt väder i Flyinges fina natur, riktig vardagslyx! Till studenterna blev det dock lite väl stressigt då jag just den dagen skulle rida ut massa hästar, så min plan om att hinna till skolan och utspringet gick aldrig att genomföra. Däremot hade jag en riktigt bra kväll sen på både min kompis och kusins studentfester.
 
 
 
Jag och Pelle tränade på in i det sista, bokstavligen talat. Vi startade en LA:1 på 60,4% där jag verkligen fick rida genom hela programmet i riktigt varmt väder. En ok-känsla men där och då visste jag att vi kunde få till en ännu bättre form och energi än vad vi lyckades visa upp den dagen. Sista veckan innan vi reste iväg passade vi på att ta midsommarbilder med Pelle, galet kul (!), och träna kvällen innan avresa. Vi var i riktig toppform och det gjorde att det kändes både bra och dåligt att resa iväg just då.
 
 
Väskorna packades och vi tog flyget över Atlanten till USA. Landade i Boston, sov knappt någonting och tillbringade sen dagar med shoppning och runt resande i Boston (Massachusetts), Enfield (Connecticut) och New York (New York - Manhattan) under två veckors tid. Vi hade verkligen en superbra semester där vi hann se galet mycket i sommarens finaste väder. När jag tänker tillbaka på det nu i efterhand är det nästan lite svårt att ta in allting men det var verkligen en semester som jag kommer att minnas resten av mitt liv. Och resan fortsatte sen även i början av juli.
 
 
 
 
 
Allt om USA resan och mer bilder kan ni se HÄR 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress