Josefin Nilsson

2017; Tack för allt!
Så var det dags att lägga 2017 bakom sig och blicka framåt mot ett nytt år. Även om 2017 inte ens blev i närheten av jag hade trott att det skulle bli för ett par år sen så tror jag ändå att det alltid kommer vara ett år som jag kommer kunna se tillbaka på med väldigt mycket lärdommar. Jag har verkligen fått ta mycket ansvar på såväl jobbet som livet i övrigt och har därmed växt som människa, även om jag såklart känner att det är väldigt många plan som jag behöver utvecklas väldigt mycket mer på fortfarande. Under 2017 skulle jag säga att jag framför allt har insett att jag måste värdesätta mig själv, min tid och min hälsa, för i slutendan är det bara jag själv som kommer lägga energi på hur just jag mår. Jag styr mitt eget liv och alla kommer inte alltid vara nöjda med de valen jag gör men så länge valen är rätt för mig så kommer det också att bli bra.
 
 
 
I början av 2017 satt jag som mål att jag och Pelle skulle starta LC:2 och LB:1 på 67%, vilket vi inte riktigt nådde, det blev 66% i LC:2 och 65% i LB:1. I LA:1 hade vi som mål att debutera på 65% men lyckades som bäst nå upp till 63% i en regional LA:1. Självklart är det tråkigt att vi inte lyckades uppnå målen men samtidigt är jag glad över att jag vågade sätta lite höga mål och jobba hårt mot dom för annars hade vi antagligen inte ens nått så pass långt som vi gjorde. På vägen har jag fått lära mig så otroligt mycket om dressyr och jag är verkligen tacksam över att jag idag har ett system som jag känner mig trygg med oavsett vilken häst jag sitter på, och det väger tyngre än en bedömning från någon dommare eller en rosett på en tävling. 
 
 
Mål som jag däremot uppnådde var att surfa. Det har varit en dröm i många år och känslan av att få uppfylla den och dessutom lyckas mycket bättre än vad någon hade trott när jag och Thea åkte iväg till Portugal, den känslan slår det mesta! Sen jag lämnade den veckan i slutet av auguasti så har jag längtat varje dag efter att få åka iväg igen, så det ser jag verkligen fram emot under 2018. Utöver det hade jag som mål att lära mig något nytt, och det får väl då vara att lite mer på mig själv. Det finns så många andra människor i min omgivning som ger mig förtroende att göra saker, eftersom de verkligen tror på mig i den uppgiften. Och under 2017 har jag verkligen börjat lära mig att lita på mig själv då också. Det finns mycket kvar att jobba vidare med på denna punkten men jag har kommit en bit på vägen och jag är redo att gå vidare in i nästa år lite mer självsäker än tidigare.
 
 
 
Jag lämnar 2017 bakom mig lite friare än vad året började. För första gången på länge är jag fri att göra exakt vad jag vill och jag kan lova att jag kommer att ta chanserna till att göra precis det jag vill under 2018. Ni kommer få följa med mig i min vardag som kommer innehålla en hel del häst, trots att jag inte har någon egen längre, och en hel del resor, långa som korta. Jag har ingen aning om var jag kommer vara om ett år men jag vet att jag kommer bli tvungen att släppa taget om min comefort-zoon här hemma och kasta mig ut i det okända, och det ska verkligen bara bli spännande!
Sista dagen på 2017
Godmorgon!
 
Sista dagen på 2017 och jag är så taggad på att 2018 ska dra igång. Visserligen förstår ju jag också att det inte kommer vara någon stor skillnad när jag vaknar imorgon men jag vet att jag har ett vädligt roligt år framför mig, och framför allt ett år där jag kan välja helt fritt vad jag vill göra. Det kommer verkligen att bli en nystart på många sätt och det ska bli riktigt spännande att se var jag kommer att avsluta nästa år. 
 
Men först ska detta året avslutas med den här sista dagen. Jag insåg precis att det verkar som att mina beats headset har gått sönder, det kommer bara ljud från ena sidan. Lite störigt så jag får väl se om det går att göra något åt det. Annars står det träning på dagens schema för min del. Och sen ska jag bara passa på att vila upp mig inför ikväll. I eftermiddag/ kväll tar jag bussen till Thea och sen åker vi därifrån till en kompis som vi gick 1:an i gymnasiet med och firar nyår där med lite andra människor. Det ska bli riktigt kul! 
 
Hoppas att ni får en riktigt bra sista dag på 2017 och en bra början på 2018! Kram
 
Brooklyn Bridge i somras under vår USA-resa
Årsresumé 2017 del 6
November känns som en månad som bara blev som et stort svart hål efter att Pelle åkte till sin nya familj, för helt ärligt minns jag inte särskilt mycket av månaden i övrigt. Jag hade i alla fall fyra mysiga sista dagar med Pelle medan övriga familjen var i Paris. Eftersom jag ändå var ensam hemma så passade jag på att tillbringa extra mycket tid med Pelle, njuta av varje sekund och samtidigt börja packa allting. Tillbringade ett par kvällar med att sitta i Pelles box och bara ta till vara på den sista tiden med min bästa vän. När dagen väl kom och det var dags att åka kändes det bara overkligt och jag åkte hem igen utan ponny, lycklig över att vi hade hittat en så bra familj men helt förkrossad över att inte ha honom i min vardag längre. Mer om mina känslor och tankar runt Pelle och försäljningen kan ni läsa HÄR & HÄR & HÄR
 
 
 
 
Månaden i övrigt blev fylld av tårar och saknaden över min bästa vän har varit större än vad jag hade kunnat förbereda mig på. Men jag är i alla fall riktigt glad över att min chef i stallet behövde extra hjälp i exakt samma veva som vi sålde Pelle, för det har ändå varit lite tröst i det hela att jag inte har behövt lämna hästarna och ridsporten helt. Så istället för att tillbrinag tid i stallet så jobbade jag så mycket jag bara kunde under hela november, väldigt mycket mer än 100% då jag lyckades kombinera mina två jobb så att jag bara var ledig som mest 1 dag/ vecka. Utöver jobb så har jag varit på shoppning center i Skåne fler gånger under november månad än vad jag hade varit under hela övriga året (kanske inte riktigt, men ni förstår vad jag menar ;) )Och såklart har jag hunnit med att gymma en del och så bodde Tage ett tag hos oss också, mysigt!
 
 
 
 
 Och till sist december, det finns väl egentligen inte så himla mycket att säga om denna månaden heller. Tiden har sprungigt på och jag har egentligen inte någon större koll på vad jag har fått gjort. Jag har jobbat en himla massa under hela denna månaden också, mycket på jobbet i Lund och när jag inte har varit där så har jag varit i stallet i Flyinge. För tillfället kan jag väl helt ärligt säga att det är på jobbet som jag känner att jag gör mest nytta eftersom som som sagt inte är så van vid att ha så mycket fritid och inte heller trivs med det, men det är förhoppningsvis något jag kommer att vänja mig vid med tiden.
 
 
 
Utöver jobbet så har jag hunnit rida lite andra hästar också, Sagas hästar tre gånger tror jag, och sen en annan häst ett par gånger, Den andra kommer jag förhoppningsvis fortsätta med under 2018 och då kommer den också att få en ordentlig presentation här på bloggen, fram tills dess väljer jag att hålla den hemlig.
 
 
Jag har nog varit på någon typ av shoppingtur varje vecka under hela december och det säger lite om hur mycket tid jag faktiskt har för tillfället med tanke på att shoppa inte är mitt favoritintresse... Men det har väl ändå varit lite mysigt. Utöver det har jag varit en sväng i Köpenhamn på julmarknad och Tivoli med min mamma, syster och systers bästa kompis, det var kul! Jag har firat jul precis som så många andra har gjort, och sen tog vi en liten mini semester i Jönköping också, välbehövligt! Nu är det bara nyårsafton som återstår och precis som förra året så kommer jag att fira det med Thea och lite andra kompisar, det ska bli kul!
 
 
 
Hoppas att ni har haft ett bra 2017, mitt har väl varit lite upp och ner, men jag tar med mig många fina minnen. Också hoppas jag att ni fortsätter följa med mig in i 2018 för då kommer det att hända grejer kan jag lova, men mer om det tar vi i ett eget inlägg.