Josefin Nilsson

29 augusti 2017

Hej!


Hur är det med er idag? Själv är jag väldigt trött, känns som att jag alltid skriver det nu för tiden men tyvärr vägrar den här utnarrade känslan att ge med sig. Ovanpå det har jag dragit på mig någon förkylning så den ger ju inte direkt mer energi. Men dagen på jobbet har i alla fall fungerat superbra idag, till skillnad från igår som inte var någon superdag på något plan alls. Så just nu är jag bara tacksam över att allting fungerade idag.

Min plan igår var att trimma Pelle lite på banan men när jag väl kom till stallet efter en dag av allmänt kaos så hade jag ingenstans att göra iordning Pelle. Stallet är tvättat och eftersom inga hästar får vara där på ett tag så hade jag ingenstans att göra av Pelle. Och någonstans där, när jag skulle bestämma mig för att springa fyra varv fram och tillbaka till sommarhagen med all utrustning, eller strunta i att rida, gav jag upp på livet och lät det vara en riktig skit-dag igår. Idag hoppas jag på bättre flyt och kanske lite mer energi så att jag kan jogga Pelle lite i skogen. 

Utöver det är tanken att jag ska mer hem till mormor ikväll för att fira att hon fyller 80 år idag. Men när jag väl har ätit där tänker jag bara hitta någonstans att vila mig och sen är målet, idag som alltid, att somna tidigt för att förhoppningsvis vakna pigg imorgon ( trots att det verkar vara ett mission impossible...). Hoppas att ni har en bra tisdag, vi se igen imorgon, kram!

The best week 2017 ; Portugal
För lite mer än en vecka sen landade jag hemma i Sverige efter en helt fantastisk vecka i Portugal. Jag har nog aldrig riktigt varit den som trivs på semester så himla bra, jag älskar att åka iväg men känner ganska fort att jag längtar hem igen till min vardag och alla rutinerna som kommer med det. Men inte denna gången... För första gången någonsin ville jag verkligen inte åka hem och lämna det där fina sommarparadiset. Jag kände inte att jag hade något som jag längtade hem till så som jag brukar göra och bara tanken på att åka hem gjorde så att tårarna började trycka på i ögonen.
 
 
Med andra ord blev hela hemresan väldigt jobbig och jag kände mig så himla ledsen och nere när jag väl kom hem. Förrvirrad och förtvivlad över att ha åkt hem men inte minst av känslan att känna mig helt vilsen i mig själv och mina egna känslor. Jag hade verkligen önskat att jag kunde sätta fingret på vad det var som gjorde att jag kände som jag gjorde men det går verkligen inte. Fortfarande nu, en vecka senare, så både ler jag och känner mig helt tom när jag tänker tillbaka på Portugal-veckan, konstig känsla det där. 
 
 
Antagligen blev hela resan en kombination av allting jag behövde just där och då. En dröm och ett mål som jag länge har haft gick i uppfyllelse, jag fick den där vilan som min kropp hade längtat efter i flera veckor, och i allmänhet en paus från min väldigt känslofyllda vardag vilket behövdes. Att vi dessutom kom iväg till solen och värmen, bodde i otroligt fin miljö och var omgivna av underbara människor var bara världens bästa bonus. För min del belv det den perfekta kombinationen av vila och sport-utövnade och allting tillsammans med min bästa kompis!
 
Det där lugnet och ron som jag kände i mig själv under den där veckan har jag inte känt på jag vet inte hur länge. Och helt ärligt vet jag inte hur jag över huvudtaget ska kunna förklara känslan för er med ord. Men det var i alla fall väldigt välbehövligt och jag verkligen njöt av varenda sekund av hela resan. Att åka iväg på den här resan är antagligen det snällaste jag har gjort mot mig själv under hela detta året och det har verkligen fått mig att inse att jag måste börja ta hand om mig själv bättre, inte bara när jag är på semester utan alltid. Och det tycker jag att alla andra också borde tänka på, att verkligen vara snälla mot sig själv och tänka på sitt egna välmående, för du förtjänar verkligen att må bra, varje dag!
 
 
Tror inte att det går att missa vår glädje i de här bilderna
 
Och till alla er som funderar på att åka till Portugal eller lära er surfa kan jag bara säga, ÅK, ÅK, ÅK! Portugal är fruktansvärt fint, människorna trevliga och dessutom är det inte särskilt dyrt där (ännu). Det samma gäller surfingen, vill ni prova/ lära er så kör på det, det är svårt men galet kul! Och såklart gäller det alla andra drömmar och mål också, våga prova och satsa stenhårt, det är alltid värt ett försök!
EM-GULD och dagens pass
Hej!
 
Hur är det med er idag? Själv har jag känt mig fräschare än vad jag gör just idag. Vi var iväg och firade mormor igår och kom hem sent. Så för lite sömn blandat med en dunder förkylning gör att jag både är yr och allmänt seg, men så är det ibland. Då passar det i alla fall bra med EM final i hoppningen. Jag har suttit bänkad framför TV:n sen kl 14 fram tills nu och jag säger bara WOW(!!!!), så himla grymma Peder Fredricsson och H&M All In är!! Otroligt välförtjänt EM-guld och fantastiskt fina runder. Dessutom superkul att se hur lyckliga alla i hela teamet runt omkring blir, som sagt värdiga vinnare!
 
Utöver timmarna framför TV:n tog jag mig iväg till stallet under förmiddagen och trimmade/ joggade Pelle ett pass på banan. Han var över förväntningarna idag då han inte har gjort så mycket det senaste dagarna. Jag trodde att han skulle vara lite stel och spänd men han bjöd på en relativt mjuk och avspänd känsla redan från början. Jag hade helst velat plocka upp honom lite mer i formen i slutet av passet, och be om lite mer tryck i gångarterna men då han har varit så spänd ett tag nu så höll jag mig till planen och fortsatte i joggingformen där jag verkligen kommer åt honom och vi får till en bra känsla. Min syster var med och fotade så det kommer en ny bild från när jag joggade igång honom här nedan och sen kommer det komma fler efterhand.
 
 
Min plan för resten av eftermiddag/ kvällen nu är att bara ta det lugnt och ladda upp mig med så mycket energi som det bara går inför nästa vecka. Hoppas att ni har haft en riktigt bra söndag så här långt, vi ses igen imorgon, kram!