Josefin Nilsson

LA:1 Hästhagen - Vi är tillbaka!
Fredagens tävling blev betydligt mycket bättre än förväntat även om jag vet att vi fortfarande har mycket kvar att ge inne på tävlingsbanan. Men trots det skulle jag vilja säga att vi officiellt är tillbaka nu efter skador och alla motgångar. Det har absolut inte varit enkelt men vi har kämpat på och är nu tillbaka bättre och starkare än någonsin och bara det är en vinst i sig själv! Jag vet att vi inte är som något av de andra ekipagen vi tävlar mot och därför ser jag tävladet mer som en tävling mot oss själva än mot alla andra, skulle det sen bli någon placering någongång, då ser vi det bara som en bonus.
 
Redan när vi kom fram till tävlingsplatsen insåg vi att det var extremt blött där och underlaget låg mer eller mindre under vatten, och såklart var detta första utomhus-starten för säsongen. Så jag bestämde mig för att inte rida fram mer än max 20 minuter och då bara fokusera på lösgjordheten. Med andra ord gjorde vi inget svårare under framridningen än delar ur LC:2 programmet trots att vi skulle starta en LA:1. Pelle kan verkligen bli extremt laddad och spänd av att jag sitter och rider förvänd galopp, ökningar och flertalet skänkelvikningar, bara för att han tycker att det är så kul. Så istället fick jag rida tusen övergångar mellan skritt och trav, lite halter och sen bara rulla på i en arbetsgalopp på en 20 meters volt inna vi gick rakt in på banan och startade. 
 
 
 
Väl inne på banan måste jag ändå säga att han skötte sig över förväntan. Eftersom han var extremt tittig sist vi var iväg var jag rädd för att det skulle bli samma kaos denna gången, då kom vi inte ut i en enda hörna, Pelle var skit-spänd och det kändes som att vi bara rusade igenom hela programmet, med andra ord besvikelsen var på sin topp. Men i fredags gick vi verkligen in på banan och red programmet. Inridningen i galopp fick vi denna gången 6,5 på istället för en 4:a som sist, men jag är ganska säker på att vi kommer kunna höja poängen här mer när vi väl får till det där med halten, nu blir det lite väl obalanserat. Och travprogrammet överlag var helt okej sen, allting där kan göras bättre men jag skulle ändå inte säga att det var dåligt heller. Som bäst fick vi en 7:a på att länga formen på halv-volten. 
 
Sen kommer vi till missarna. Halten till ryggningen tycker jag ändå att han ställer upp sig fint i men själva ryggningen är ingen full-poäng. Jag har ingen aning om varför, men av någon anledning vill han aldrig riktigt rygga under dressyrprogram medan vi kunde göra det hur eneklt som hekst när vi tävlade hoppning. Min plan var att rygga 5-6 steg eftersom jag tror att det är ca en hästlängd men efter 4 steg började han gå emot och jag hade visserligen kunnat rida framåt då, men av erfaranehet vet jag att han kommer fortsätta likadant vid nästa start då, så jag valde att rygga ett par steg till och det blev då både snett och verkligen emot handen, vilket resulterade i 5,5 på den punkten. Och sen har vi skritten där han alltid stannar eller taktar när jag ska korta upp tyglarna efter mellan/ökad skritt. Denna gången klarade vi det men då blev han istället lite väl taggad inför galoppfattningen och både taktade och sköt i bakdelen i banan så där blev det en 4:a, vi tränare vidare på detta också såklart.
 
Galopp-programmet sen är väl inga direkta konstigheter, lite spänd och jag själv tycker att galoppen blir en aning platt men ändå ganska fin, 6:or och 6,5 rakt igenom här. Och sen avslutade vi med en 7:a på övergången och uppridningen, samt 6,5 på halten som även den kan göras bättre. Vilket gav slutresultatet 60,417%.
 
 
Väl högsta HD-upplösningen för bästa kvalitet.
 
Som sagt ser jag hur allting kan förbättras men det var detta resultatet jag räknade med när jag kom ut från banan. Utan missar hade vi landat på runt 62% och det känns helt godkänt med tanke på hur lite rutin jag faktiskt har när det kommer till dressyrtävlingar. Dessutom hade vi 57% som bästa resultat i LA:1 innan detta och det var då innan han skadade sig, så med andra ord är vi som sagt äntligen tillbaka nu bättre än tidigare och vi har så mycket mer att ge. Nu ska vi fortsätta träna vidare och tagga inför när utomhus-säsongen drar igång på riktigt om ett par veckor!
Ellen - tävlingsryttare

Det var duktigt gjort på en så blöt bana! Heja heja!

Svar: Åh tack så mycket! Hejar på dig och dina hästar också! :)
Josefin Nilsson

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress