Josefin Nilsson

Slut men ändå inte
Hej!
 
Fredag och jag har gjort det mesta som ska göras idag. Kvar på dagens schema står ett pass på gymmet och när jag väl kommer hem därifrån så tänker jag bara sätta mig i soffan, titta på Idol och sen inte göra något mer innan det är dags att sova. Men som sagt innan dess väntar ett pass på gymmet och det ska bli så skönt, shit vad jag har saknat träningen denna veckan när jag bara hunnit med ett pass på gymmet i måndags innan.
 
Annars har det varit en riktigt bra fredag. Timmarna på jobbet flöt på riktigt bra och jag måste erkänna att jag faktiskt gillar det här jobbet mycket mer än vad jag trodde att jag skulle göra när jag för 12 veckor sen skrev på ett avtal på 5 veckors sommarjobb. Efter det fick jag stanna kvar 7 veckor till och tyvärr är även den tiden slut nu. Vilket innebär att mintid som sommarjobbare på detta jobb är över för denna gången. Däremot är inte jobbet slut och till skillnad från några andra som slutade idag och på måndag går vidare till andra ställen, så kommer jag komma tillbaka redan på måndag. Hur länge jag stannar vet jag inte ännu men det är kul så länge det varar och när det sen tar slut, ja då får jag hitta något annat helt enkelt.
 
 
Utöver en bra dag på jobbet, överraskade Pelle med att uppföra sig riktigt bra idag. Med dagens blåst trodde jag att han skulle vara exakt lika laddad idag som igår men idag höll han sig faktiskt relativt lugn och lyssnade på mig även om han var spänd som bara den. Gick snällt ut i skogen där vi hade en mysig runda med stopp för att han skulle få äta gräs, och sen skrittade vi lite spänt hem igen. Fina ponny!
 
Nu måste jag sätta fart med att äta, hoppas att ni har haft en riktigt bra fredag! Kram!
Miljöförändringar som skapar kaos
Så var även denna dagen slut och jag börjar faktiskt känna mig ganska trött nu. Om en liten stund planerar jag att sova men om jag känner mig själv rätt så kommer det att ta minst en timme eller två innan jag är reod för det. För som alltid finns det så mycket saker jag vill göra men så himla lite tid till att faktiskt få det gjort. Ibland undrar jag hur jag ens hinner med allting när jag är inne i de mest intensiva perioderna och allting, verkligen allting, är planerat in i minuten. Så blir jag sen med något får jag antingen stressa halvt ihjäl mig eller så kommer allting annat också att bli försenat. Kanske är det just därför jag inte hinner med alls lika mycket nu, för att min tid inte är lika planerad. Men jag tror inte att det är något problem egentligen det som måste göras blir gjort och resten löser sig ändå i slutendan.
 
Efter jobbet har jag bara varit i stallet idag och jag måste ändå erkänna att det är ganska skönt att slippa skynda sig mellan massa olika platser hela tiden för att hinna med allting jag vill göra. Samtidigt som jag saknar gymmet och träningen något otroligt varje dag när jag inte är där. Men stallet då, det gick riktigt bra, eller ja det hade kunnat gå ännu bättre. För lagom tills när jag skulle cykla dit började det regna och det har blåst ganska mycket hela dagen, så Pelle var minst sagt taggad. Och en taggad Pelle kombinerat med förändrad omgivning på väg ut till vägen där vi rider till skogen skapade kaos i den lilla ponny-hjärnan. Stackars Pelle trodde att han skulle dö för att en hage hade ändrat utseende sen han sist gick förbi där och dessutom blåste det i stackettrådarna som han förövrigt är livrädd för alltid. Så vi fick ringa in pappa till stallet så att han kunde hjälpa oss ut och iväg... Men bortsett från det gick det superbra och Pelle kändes fräsch trots en tuff träning igår.
 
Från en finare morgon än denna torsdags morgon.
 
Utöver jobbet och stallet har det inte precis hänt någonting speciellt. Jag har strukurerat upp vad som ska göras denna veckan och känner nu mig helt lugn med allting. Och imorgon väntar ännu en dag med jobbet, gymmet och stallet så nu får jag nog avsluta här så ses vi imorgon igen.
 
Ha det bäst, kram!