Josefin Nilsson

Skolmästerskapen Flyinge 2016
Igår när jag åkte till Flyinge var jag lite lagom taggad på sista skoldagen där, speciellt eftersom jag visste att en lång dag väntade. Men när jag åkte hem kände jag att det var så värt det, de här tre åren har varit värt det. Sista ridningen på Flyinge och sista fredagen där och det avslutade vi med skolmästerskap mot alla de andra utbildningarna. I min klass hade vi uppfattat det som att det skulle vara en lagtävling och därav valt att "toppa" laget. Det visade sig sen att det enbart var individuellt men kul hade vi i alla fall.
 
Då det var stilhoppning gjorde vi i klassen tillsammans valet att sätta mig utanför tävlan, eftersom Jane (hästen som jag hoppa) är väldigt speciell och verkligen ingen stilhäst. Tackvare det fick jag också vara allra först ut och hann därför inte rida fram mycket mer än 15 minuter och det blev fyra snabba språng på framhoppningen innan vi fick gå in på banan. Sjukt varmt och jag som inte har hoppat banan på detta sättet på 3 år kände mest att jag ville komma runt med en ok-känsla. 
 
 
 
Över alla hinder kom vi och jag är verkligen super-nöjd med känslan genom hela banan. Jane som är ganska het lyckades jag hålla alldeles lagom med en bra grundgalopp där jag kunde vara klar i god tid innan hinderna, vilket gav väldigt fina språng. En ganska klockren runda i stort sett som jag är väldigt nöjd med. Hade jag fått ändra på något så hade jag velat att vi skulle landa lite mer rakt på den tänkta linjen eftersom hon drog lite mot vänster hela tiden men det var tydligen inget so syntes utan enbart kändes.
 
Även resultatet blev oväntat bra, 0 fel och 48 stilpoäng, varav två 8, vägval och hästens tempo &balans. Hade jag tävlat för klassen hade jag slutat 4 av ca 20 starter (bäst i klassen), dock bara 3 placerade. Nu tävlade jag ju inte för klassen utan var utom tävlan men det kändes ändå väldigt kul att få så bra poäng och en så bra runda trots att ingen av oss trodde att Jane skulle passa för stilhoppning. Dessutom har jag ju bara hoppat henne tre gånger tidigare medan de som tävlade för de andra klasserna hade egna hästar eller hästar som de tränare för tränare varje vecka i skolan. 
 
Så det kändes riktigt kul att avsluta de här tre åren på Flyinge såhär!
Vet att det var någon på skolan som fotade dressyren så förhoppningsvis kommer jag kunna hitta lite bilder från hoppningen också. Men tills dess visar jag dessa två bilder på mig och Jane, tagna av Lovisa från klassen.
natalia

UNDERBAART!

Svar: Ja verkligen :)
Josefin Nilsson

Michelle W -

Härligt !!

SV; Visst , älskar Grekland

Svar: Ja det var riktgt kul! :)
Josefin Nilsson

Bea

Åh så roligt det låter! Och så fina bilder :)

Svar: Ja det var verkligen riktigt roligt! Tack så mycket! :)
Josefin Nilsson

Liene Svärd

sv: Den är riktigt bra :) älskar texten.

Fina bilder.

Svar: Tack! :)
Josefin Nilsson

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress