Josefin Nilsson

Busponny & första galoppen på 7,5 månader
Vet att jag ofta skriver om att Pelle har väldigt mycket energi som han kan lägga på lite allt möjligt. Med tanke på hur ofta han faktiskt busar runder så skulle man kunna tänka sig att det inte är så svårt att fånga det på bild eller film, men oj vad fel. Så fort kameran kommer fram så uppför han sig som en riktig liten stjärna och av just den anledningen har vi nästan inte en enda bild eller film där han verkligen visar lite mer på hur han är. 
 
I måndags kände jag direkt att han skulle vara på hugget när jag skulle börja trava så jag sa åt pappa att filma lite redan från början. Nu är han bara superglad i de här klippen och då är det inte så himla svårt att rida honom, men när han är övertaggad är gränsen mellan att gå superbra eller stå på stället och skaka hårfin. Detta är med andra ord en vanlig dag, med en normalt pigg Pelle, i vårväder.
 
 
Jag är fullt medveten om att formen inte är på topp men det var inte där fokuset låg just denna dagen. Jag lät honom va sådär superglad och lite överallt men i vanliga fall försöker vi lägga mer fokus på att aktivera bakbenen så att han inte ska lägga sig på bogarna (få mycket vikt på frambenen) utan istället jobba genom hela kroppen och bära sig själv, helst i en lång låg form så att han kan sätta lite muskler över ryggen och rumpan. Inget är perfekt i dagsläge och det ska det inte heller vara med tanke på att vi faktiskt fortfarande har en skada som vi dagligen jobbar med för att återställa.
Torsdags planer
Godmorgon!
 
Torsdag och jag är som vanligt ledig. Just denna veckan känns det faktiskt ganska skönt att ha en ledig dag här hemma helt för mig själv. Då får jag verkligen tid till att bocka av lite saker på veckans to-do-list. Första av allt ska jag ringa ett samtal och när det är gjort cyklar jag iväg till stallet.
 
Pelle ska fixas lite så att han kan komma ut i hagen och när jag ändå är igång så kan jag lika bra passa på att få mockningen avklarad också. Ridningen tar jag i eftermiddag i skogen, hoppas på att han kan hålla sig relativt lugn idag också. Igår var han ganska pigg men riktigt fin i både skritten och traven. Galoppen däremot var han lite överallt i men jag förstår verkligen honom, inte konstigt att han blir superglad med tanke på att han inte har fått galoppera någonting sen i augusti. Fina busponny!
 
Två favoriter i en bild!
 
I övrigt har jag en riktigt lugn torsdag framför mig där jag egentligen inte har en massa måsten. Skolan är ganska lugn för tillfället så jag kommer inte direkt behöva plugga något. Lite senare idag ska jag ut en runda med Tage, men annars händer det inte något speciellt idag.
 
En helt vanlig torsdag med andra ord.
 
Hoppas att ni får en riktigt bra dag!