Josefin Nilsson

Want to fly with you again
 Det fanns en tid då allting handlade om att lyckas med det som de flesta trodde var omöjligt. Från dag 1 när jag fick hem Pelle var drömmen att tävla hoppning, då inga specifika klasser. Enda problemet var väl att Pelle aldrig var startad hoppning innan och därför är det en resa som vi har gjort helt själva. Från att snubbla över bommar till att tävla regional L:B (1m) med godkänt resultat.
 
 
 
Under helgen har jag suttit och kollat igenom massa klipp från den första lokala starten i hoppning någonsin för oss båda, till att tre år senare (och mer än ett halvår ifrån varandra) göra vår debut i regional L:B. Hur vi lyckades med detta har jag ingen aning om egentligen, jag vet bara att jag var så fast besluten om att det skulle gå, även när alla andra tvivlade på oss. 
 
Den resan vi gjorde från första dagen tillsammans september 2010 till sista hoppstarten i slutet av augusti 2013 är bland det roligaste jag har gjort men det har också kostat så mycket tid och energi. Under våren 2012 gick vi från L:D (80cm) till L:B (1m) på två månader och gjorde det med säkerhet. Pelle och jag var ett grymt team där och då och jag tror att det hade varit väldigt svårt att hitta en annan ponny som jag hade litat så mycket på och som verkligen litade lika mycket på mig tillbaka.
 
 
 
Här nedan ser ni en L:D (80cm) och en L:C (90cm), första starten ute för den säsongen och efter en riktig svacka. Lite missar men världens mest ärliga ponny!
 
 Fimlen nedan är ca 1 månad senare när vi kom 5:a i finalen av det lokala meetinget. Inte vår bästa runda någonsin men Pelle var verkligen med mig och vi klarade det tillsammans.
 
Vi hade efter de här starterna ett uppehåll ifrån varandra då vi inte ägde Pelle på den tiden och ägarna ville ha honom själv. I mars 2014 köpte vi Pelle och trots mycket skador är det ett köp som jag aldrig kommer att ångra. Som jag skrev för ett tag sedan så hade jag verkligen inte kunnat få en bättre första-ponny.
 
 
 
Tillsammans byggde vi upp självförtroendet igen och jobbade oss tillbaka till där vi tidigare slutat. Från lokal L:D (80cm) i mars till att i slutet av augusti debutera regional L:B (1m). Tanken var sen att vi skulle fortsatt på det spåret men som sagt, skadorna kom i mellan och det blev aldrig som det var tänkt. Trots att vi inte fick något superresultat i vår första och enda regionala L:B så är jag så glad att vi provade för oj vad jag hade ångrat det om vi inte hade försökt.
 
Nedan är en film från en Pay and Jump där vi hoppade 1m i slutet av juli 2013.
 
Trots att det nu har gått nästan 2,5 år sedan jag och Pelle sist hopptränade/ hopptävlade så saknar jag det fortfarande ofta, väldigt ofta. De första halvåret efter att Pelle skadade sig 2013 var hemskt och även om jag nu har gått vidare så finns det fortfarande så mycket minnen jag saknar från den tiden. Drömmar som lever kvar men som aldrig kommer att slå in och krossade mål som aldrig kommer bli uppnådda. Men mest av allt saknar jag nog resan vi gjorde, känslan av att jobba som ett team och verkligen visa att ingenting är omöjligt. Jag saknar tiden då vi hoppade höga hinder!
Planerar in vila
Godmorgon!
 
Hade ni en bra lördag? Det hade verkligen jag. Hann kanske inte vila upp mig så himla mycket men det var det absolut värt. Kvällen blev verkligen hur bra som helst, hemma hos mina kusiner tillsammans med halva släkten. Åt god mat och spelade spel, verkligen en lyckad kväll. Däremot kändes det riktigt jobbigt att gå upp för en timme sedan eftersom vi kom hem sent, men jag har hunnit vakna nu och känner mig redo för denna söndagen.
 
Känner verkligen en inre stress idag och har ingen aning om varför så jag har skrivit ner allt som måste göras idag och resten tänker jag bara spara tills imorgon då jag ändå är ledig. Tror verkligen att jag behöver ta det lite lugnt idag och bara andas ut för att orka med den kommande veckan.
 
Men innan jag tar det riktigt lugnt idag så ska Pelle ridas i Flyinge, jag ska övningsköra och sen plugga en del teori samt en tur till stallet i eftermiddag för att ta in Pelle och fixa honom inför natten.
 
 
 
Hoppas att ni får en riktigt bra söndag!
Throwback; Frozen world
 
 
 
Alla bilder är tagna av min lillasyster
 
Svårt att förstå att det såg ut såhär där jag bor i Skåne för bara en vecka sedan. Var -8 grader och så sjukt fint, nu är det +8 grader och regn...