Josefin Nilsson

USA: last day in Miami & the long way back home
En fantastisk resa med minnen för livet hade nu nått sitt slut och det var dags att packa väskorna för hemfärd. Vi vaknade på fina Hollywood Beach lite norr om Miami. Vädret var precis som alla de tidigare dagarna helt fantastiskt och känslan av att inom ett dygn behöva sätta sig på ett plan hem till kalla regniga Sverige kändes lagom lockande. I vilket fall som helst tog vi en sväng på stranden innan väskorna packades in i bilen som styrdes mot Miami för en sista gång.
 
 
 
 
 
 
 
Frukost åt vi sen vid havet på Miami Beach och någon timme tillbringades där innan vi tog en sista tur på stan runt det området där vi bodde i början av resan när vi var i Miami. Värmen var på ett annat sätt än tidigare och det var därför allra skönast att vara i skuggan, havet eller inne i någon butik i stan.
 
 
 
 
Både under tiden vi spenderade i stan men också sen på flygplatsen köpte vi drickor på Starbucks och jag blev riktigt nöjd med mitt val. En stor Ben & Jerry glass åt jag till lunch och efter det åt eller drack jag inget igen förrens vi hade landat hemma i vårt hus i Sverige.
 
 
 
Resan hem var minst sagt lång och omtumlande. Vi skulle lyft med planet från Miami vid kl 20.30 6 april (svensk tid 02.30 7 april) men fick gå på planet först ca 1 timme efter den utsatta tiden. Vi stod sen stilla och väntade på att få lyfta med det riktigt stora planet ute på startbanan i en timme innan planet kom iväg. Väl i luften gick allting som planerat men jag sov inte en enda minut av hela den här tiden och mådde allmänt dåligt i stort sätt hela tiden. När klockan var så mycket som när vi egentligen skulle landa i Paris hade vi fortfarande över en timme kvar i luften och när vi hade varit där mer än 1,5 timme extra började vi närna oss marken. Med ca 20m kvar till marken vände planet helt plötsligt uppåt igen och jag kan säga att mådde man inte dåligt innan så gjorde man det i alla fall då. Med andra ord fick i en extra tur i luften även på vägen hem...inget uppskattat från min sida.
 
Med 10 minuter till vårt nästa plan skulle lyfta kom vi äntligen av det första planet och fick sen springa genom Paris stora flyplats med säkerhetskontroller och allt för att ta oss till nästa plan som väntade på oss och ett till gäng. På den två timmars resan från Paris till Köpenhamn sov jag största delen av tiden och mådde fortfarande riktigt dåligt när vi landade och äntligen var nere på marken igen. Hem från Danmark åkte vi utan väskorna som fick komma själva dagen efter, efter att ha haft lite tid ensamma i Paris.
 
Överlag en väldigt rolig resa som jag antagligen aldrig kommer glömma men samtidigt känns helt overklig.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress