Josefin Nilsson

Världens bästa...
När jag letade genom datan efter bilder för ett tag sen hittade jag dessa och blev positivt överraskad. Bilderna är tagna för drygt två år sen och jag minns hur missnöjd jag var med min egna ridning denna dagen. Men trots det hade vi väldigt kul och jag kan efteråt tänka tillbaka på det med ett leende. Allting blir inte alltid som man har tänkt sig eller hoppats, men vad gör det om hundra år, det viktigaste är att ha kul under tiden.
 
 
...och finaste ponny!
 
 
 
 
 
 
 
 
Hur söt är han inte?
 
 
Världens sötaste ponny! Filmen är från tidigare i år, någon gång i januari/ februari men såhär står han i stort sätt varje dag när jag är inne i sadelkammaren. Sötaste Pelle plutt!
Om jag själv fick bestämma...
Under de seanste åren har dagarna i skolan bara blivit längre och längre och fritden har blivit mindre. När skoldagarna är lika långa som en vanlig arbetsdag börjar tiden helt enkelt försvinna. Den största skillnaden på att gå i skolan och att jobba är att arbetet inte är slut för dagen när man går hem från skolan utan då väntar en hel dels pluggande som inte går att räkna bort.
 
Jag har aldrig haft något emot skolan men jag gillar dock inte att det tar mer tid när man väl kommer hem och därför passar det riktigt bra för min del med håltimmar i skolan för då kan jag använda tiden där istället för sent hemma på kvällarna. En helt vanlig vardag i mitt liv ser inte riktigt ut så som jag hade valt att ha det om jag själv hade kunnat bestämma men det är ändå helt okej. Jag går upp vid kl 6, tar bussen vid kl 7,börjar skolan 8 och är sedan där tills vid kl 16, tar bussen hem igen och tillbringar sen resten av eftermiddagen och kvällen i stallet. Kommer hem därifrån runt kl 19, äter, duschar, pluggar och sover.
 
Om jag däremot fick bestämma sjäv och kunde lägga upp min dag exakt hur jag ville skulle det sett helt annorlunda ut. Beroende på väder och årstid skulle det ultimata för mig vara att gå upp riktigt tidigt, plugga ett par timmar och sen vara i stallet vid kl 9 för att kunna ta vara på de ljusa timmarna för att sen plugga vidare igen under eftermiddagen. Alternativt plugga lite längre på morgonen förmiddagen och sen kunna vara i stallet strax efter lunch för att sen plugga det sista under kvällen.
 
Nu har jag (eller någon annan för den delen) inte möjligheten att bestämma själv och därför får jag snällt göra vad som ska göras vid de tiderna som någon annan har bestämt. Men förhoppningsvis kommer mina dagar kunna vara lite mer i stil med hur jag helst hade velat ha min vardag under nästa år. Då har jag bara ett fåtal kurser kvar och om jag får lika bra schema som treorna, på min linje detta året, så kommer jag ha hur mycket tid som helst till att vara i stallet när det är ljust även under hösten och vintern.