Josefin Nilsson

Sista april 2015
Godmorgon!
 
Sista april och valborg idag vilket innebär kaos här mitt i Lund där jag går i skolan. Förra året hörde man musiken från Stadsparken in i klassrummen största delen av dagen. De har ännu inte dragit igång ordentligt men trots detta kunde man se att parken redan hade fyllts en hel del imorse när jag var på väg till skolan. 
 
Just nu sitter jag i skolan och här kommer jag att tillbringa min dag fram tills kl 16.00 när jag slutar. Förhoppningsvis går det då att ta sig hem med bussen genom stan men jag får antagligen räkna med att det tar en del extra tid när runt 30 000 personer finns i rörelse runt Stadsparken som ligger riktigt nära både min skola och stationen.
 
Efter skolan ska jag som vanligt till stallet och fixa allting där. Pelle ska joggas efter gårdagens träning då han med största sannolikhet kommer ha en del träningsvärk idag efter ett hårt pass igår där han verkligen fick jobba. Hege har länge varit sugen på att prova honom så igår passade vi på och jag tyckte att det var riktigt interesant att se någon annan rida Pelle eftersom jag aldrig annars gör detta. Han blev först lite förvånad och förstod inte riktigt varför vår tränare som bjuder en massa godis på honom helt plötsligt satt på hans rygg och när hon sen började ställa lite krav på honom såg han lite smått sur och frågande ut. Men oj vad fin han blev under de 15 minuterna hon red honom och Hege verkligen älskade honom. När jag sen satt upp igen var bakbens aktiviteten något helt annat än vad jag är van vid och allting kändes lekande lätt, dessutom kunde hon komma med ännu mer tips och råd vilket gjorde att känslan bara blev ännu bättre. Riktigt, riktigt fin var han och nu vet jag både vilken känsla vi letar efter och hur vi ska ta oss till den. 
 
Älskade ponny!
 
Ha en riktigt bra valborg!
Så taggad på livet
Godmorgon!

Solen skiner och himlen är blå. Jag har en lång skoldag framför mig men idag är jag för taggad på livet för att orka ta det som något jobbigt. Min dag i skolan slutar runt kl 16 efter att jag har skrivit ett spanskaprov och då blir jag hämtad för att snabbt komma hem och vidare till stallet.

Igår var jag och Pelle ute på promenad och han var så glad över att få stå och beta en lång stund. Idag ska vi däremot inte ut och beta utan vi ska åka till Hege och träna. Känns som en evighet sen vi var där sist även om det bara är två veckor sen. Riktigt kul ska det bli och jag är så taggad. Hur det sen går får vi se ikväll.


Ha en riktigt riktigt bra onsdag!
En vanlig lugn Flyinge-tisdag
Godmorgon!
 
Då var det tisdag igen och en dag i Flyinge väntar. Min dag börjar med körning och förtsätter sen med teori, stalltjänst, lunch och en lektion på sal i eftermiddag. Slutar gör jag vid kl 14.40 och då åker jag hem innan jag sen cyklar upp till stallet.
 
Planen med Pelle idag är att ta en lugn skogspromenad där han ska få beta lite. Igår var han riktigt fin och det känns helt rätt att låta honom få en lugn dag nu efter att ha gått lite hårdare sen i fredags. Men innan vi tar en promenad ska två boxar mockas och allt annat i stallet fixas.
 
 
Ikväll ska jag sen plugga det sista inför provet i spanska som jag har imorgon.
 
Ha en riktigt bra tisdag!