Josefin Nilsson

Idag ska det hoppas!
Godmorgon!
 
Kvällen igår avslutades hemma och farfar tillsammans med släkten. Vi hade det riktigt kul och såg både filmen The maze runner och Idol.
 
Jag är nu lite trött men vaken och redo för den här dagen. Efter flera timmar pluggande igår är jag nu till stora delar klar med det arbetet och känner att jag har bra koll över vad som ska göras och vad som är gjort. Pluggandet kommer jag att ta tag i under eftermiddagen är min tanke och innan datan stängs ner ikväll ska inlämningsuppgiften jag höll på med igår vara helt klar.
 
Om 1 timme ska jag vara i stallet och göra iordning första hästen för dagen.För några dagar sen frågade Killens ägare om jag kunde och ville hoppa honom lite då och då, så idag ska jag då hoppa honom för första gången sen i slutet av maj. Det kommer bli riktigt kul då jag över huvudtaget inte har hoppat ett hinder på över 60cm sen dess och Killen har jag inte ridit sen i början av juni.
 
 
 
Efter jag är färdig med Killen så ska Pelle ridas. Han ska däremot inte hoppas utan antingen blir det dressyr på banan eller en runda ut på grusvägarna. Som det ser ut nu lutar det mot grusvägarna eftersom det, med största sannolikhet, kommer vara mörkt innan jag kommer till stallet imorgon och då är det roligare att rida på banan där man ser ordentligt.
 
 
Ha en riktigt bra lördag!
 
Anna Berger

Hej! Mitt namn är Anna och jag är en tidigare ägare till Pelle, jag hade honom i sex år och sålde honom i slutet av 2009. Jag bara googlade hans namn och hittade då er gamla blogg - sandbytjejerna, och inlägget om "Problemponnyn Pelle". Jag blev så otroligt glad över att läsa det inlägget! Fick höra för ca 2 år sedan att han hade blivit hemskt behandlad efter det att vi sålde honom... men att han till slut hamnade hos en familj som tog väl hand om honom, vilket jag kan tänka mig är Saga och hennes familj? Har undrat så hur det är med honom. Vet att han var en svår ponny men precis som för dig hade jag en otrolig resa med honom från bångstyrighet och rädsla till att ha en helt underbar ponny som jag älskade och litade på. Roligt med att ni hopptävlade! Det var min dröm när jag fick honom som 12åring men då han var så svår var jag tvungen att börja med grunderna i dressyr - och där stannade vi, så det blev bara dressyrtävlingar för vår del. Precis som du skriver med stegringarna höll han även på med mig, och vi var hos specialister på djursjukhuset i Helsingborg som kollade på honom & röntgade men hittade ingenting. Men till slut, av en slump, kände en kiropraktor på honom och fann att han hade 6 kotor som låg fel - han sa att det var ett under att han ens gick att sitta på.. Det var fruktansvärt att få det beskedet men han fick behandlingar och vi började om från början med att bygga upp hans muskler. Då hade jag cirka två år kvar med Pelle och det var den absolut bästa tiden vi hade ihop, han var som en helt ny häst.

Vill säga tusen tack för det du gjort och gör för Pelle, blir så otroligt glad att se att det finns fler som ville ge "problem-ponnyn" en chans! Du får jättegärna skriva till mig på anna.berger@live.com om du vill berätta mer honom eller vill att jag berättar något från när jag hade honom. Jag skall helt klart fortsätta läsa om er här på bloggen :D

Ha det gott! / Anna Berger

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress