Josefin Nilsson

Killen 5/5
Tanken med dagens ridning var att jag mest bara skulle känna av honom lite och sen ställa krav utifrån hur han kändes. Jobba med lite tempoväxlingar och volter och mest bara ha ridit honom lite innan träningen imorgon då jag inte har ridit honom sen förra tisdagen.
 
Började med att skritta fram på långa tyglar och sen efterhand korta upp dom. Travade efter det fram på lite halvlånga tyglar och rakt spår innan jag sen började galoppera honom på rakt spår för att få igång honom ordentligt. Vi gick sen tillbaka ner i traven och började jobba med lite mer krav där han skulle bära upp sig själv och ställa igenom sig på volterna utan att högerbogen sköts ut. Jag la även till lite tempoväxlingar för att få kvickare reaktioner och jobba igång bjudningen bakifrån.

I traven blev han fin och jobbade på bra med hela kroppen och bakbenen in under sig och formen blev även ganska bra. I galoppen fick jag aldrig riktigt igång energin bakifrån vilket ledde till att det inte fanns något att samla ihop eller jobba med, så galoppen är jag inte helt nöjd med men den kommer jag att få jobba igenom ordentligt på hoppträningen så det löser sig i alla fall.

I det stora hela gick det bra men den lilla extra energin saknades för dagen.
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress